- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Başka Bir Tarım Mümkün” temasıyla ulusal karikatür yarışması düzenliyor. Başkan Tunç Soyer’in yerel tohumlar ve yerel ırkları yaygınlaştırarak kuraklıkla, küçük üreticiyi destekleyerek yoksullukla mücadele üzerine temellenen “Başka Bir Tarım Mümkün” anlayışı çizgilere konu oluyor. İklim krizi ve kuraklık tehdidine karşı toplumsal duyarlılığın güçlendirilmesinin hedeflendiği yarışmada kooperatifleşme, köy yaşamı, tarım teknolojisi, ekolojik denge, geleneksel üretim, yöresel ürünler, organik tarım, toprak ve su güvenliği, zirai sulama, yaban hayatı, gıda israfının önlenmesi gibi tarımsal üretimin alt başlıkları da işlenebilecek.
Eserler köylerde sergilenecek
Tüm amatör ve profesyonel çizerlerin 21 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru yapabileceği yarışmaya ilişkin detaylara “kultursanat.izmir.bel.tr” sayfasından ulaşılabilecek. Pandemi nedeniyle başvuruların sadece elektronik ortamda yapılabileceği yarışmaya ilişkin tüm gönderimler ise “izbbtarimkarikatur@gmail.com” adresi üzerinden sağlanacak. Sonuçlar ise 2 Şubat 2022’de açıklanacak. Seçici kurulun belirleyeceği eserler, kır kent arasındaki sosyal ilişkiyi pekiştirmek amacıyla köylerde sergilenecek.
Seçici Kurul’da kimler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenleyeceği karikatür yarışmasının jürisinde Ahmet ÖNEL (Karikatürist - Yazar), Ali Ekber YILDIRIM (Gazeteci, Tarım Yazarı), Engin SELÇUK (Karikatürist), Ercan BAYSAL (Karikatürist), Lütfü DAĞTAŞ (Gazeteci, Yazar) ve Şevket MERİÇ (İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı) yer alıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay’dan mülkiyet hakkı vurgusu
14 Nisan 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Meslek Fabrikası’na el koyma girişimine karşı başlattığı nöbete destek büyüyor.
İYİ Parti'den “Ata Mirası” nöbetine destek
14 Nisan 2026 SalıMülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meslek Fabrikası'na el koyma girişimine karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başlattığı Meslek Fabrikası nöbetine İYİ Partili siyasetçilerden destek geldi.
Gençlerden doğaltaşa “dekoratif” dokunuş
14 Nisan 2026 SalıDoğaltaş sektörünün kalbinin attığı Marble İzmir – 31. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda, bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Değişik Doğaltaş Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
İzmir Körfezi’nde 10. kez dış kaynaklı kirlilik tespit edildi
14 Nisan 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Körfezi’nde dron desteğiyle yapılan rutin tarama faaliyetleri kapsamında kasım ayından bu yana 10. kez dış kaynaklı kirlilik tespit edildi. Bayraklı’da deniz yüzeyinde dış kaynaklı atık maddeler görüntülendi.
