Kapat

Haberler

Avrupa Gençlik Başkenti adayı İzmir’e Litvanya’dan destek sözü

Aa
3 Temmuz 2023 Pazartesi
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Karşılıklı işbirlikleri ve projeler üzerine konuşulan ziyarette Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için destek istedi. Konuk büyükelçi ise İzmir’e gereken desteği vereceklerini söyledi.
 
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Konuk büyükelçiyi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ağırladı. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya, İZFAŞ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Tuğçe Cumalıoğlu ve Litvanya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Mustafa A. Özsoy yer aldı.
 
“Yol alıcı işler yapmak lazım”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Artık ülkeler kadar kentlerin de ilişkilerin gelişmesinde rol alabildikleri görülebiliyor. İlişkiyi kurduğumuzda istekle ve sürdürülebilir bir iradeyle yürümek lazım. Çok geniş çerçeveler yerine daha spesifik ve yol alıcı işler yapmak lazım” dedi. Özuslu, İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için de destek istedi. 2021’de Litvanya’dan Klapeda kentinin Avrupa Gençlik Başkenti olduğunun hatırlatılması üzerine Özuslu, “Deneyim aktarımı önemli. Ortak bir heyet oluşturulabilir, birlikte çalışılır. Bu bir başlangıç olur” dedi.  
 
Degutis’den destek mesajı
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis de işbirliğinin önemine değinerek “Birbirimiz ve ekonomilerimiz hakkında daha fazla bilgi edinme olasılığı doğuyor. Ticaret hacmimiz oldukça iyi” dedi. Eylül ayında İzmir’de Avrupa Sinema Haftası olacağını belirten Degutis, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için de destek vereceklerini söyledi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmirli milli atlet Özçelik’ten çifte gurur

25 Ağustos 2026 Salı

İşitme Engelliler Avrupa Gençlik Oyunları’na katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli atleti Şükrü Özçelik 300 metrede altın, 800 metrede ise gümüş madalya kazandı.

Detaya Git

İzmir’in milli jimnastikçisi Avrupa beşincisi

25 Ağustos 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli jimnastikçisi Altan Doğan, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda paralel barda beşinci oldu. Şampiyonaya ilk kez katılan Doğan, İtalya’da devam eden 20. Akdeniz Oyunları’nda ise madalya hedefliyor.

Detaya Git

Kozağaç Mahalle Bostanı için kayıt zamanı

25 Ağustos 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi tarımı ve kadın dayanışmasını desteklemek amacıyla yürüttüğü Mahalle Bostanları projesi büyüyor.

Detaya Git

Liman Caddesi’nde yoğun tempo

25 Ağustos 2026 Salı

İZSU’nun Dünya Bankası finansmanıyla yürüttüğü 3 milyar liralık altyapı yatırımı kapsamında Alsancak Liman bölgesindeki çalışmalar hız kazandı.

Detaya Git