- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Arabalı vapurlarda taşınan yolcuların sayısının tam olarak tespit edilmesini, kazalarda arama ve kurtarma faaliyetlerinin ve kazanın olumsuz sonuçlarıyla mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılmasını sağlamayı amaçlayan yönetmelik uyarınca arabalı vapurlarda yolculuk eden sürücü dışındaki yolculardan ücret alımına İzmir’de de başlanılıyor.
Gemi içerisindeki yolcu sayısını tam olarak tespit etmeyi hedefleyen uygulamaya geçiş için, İZDENİZ tarafından başlatılan ve yaklaşık bir yıldır süren alt yapı çalışmaları tamamlandı. 1 Ağustos 2019’dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzdeniz A.Ş.’ye ait feribotlarda sürücü dışındaki yolculardan 1 TL ücret alınacak.
Yolcu Gemilerinin Emniyetine ve Gemilerdeki Yolcuların Kayıt Altına Alınmasına İlişkin Yönetmelik ile Deniz Yolu İle Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmelik kapsamında, arabalı vapurlarda seyahat eden sürücü dışındaki yolculardan ücret alınacak ve yolcu sayısıyla ilgili veriler kayıt altına alınacak. Böylece yolcu sayısıyla ilgili istatistikler doğrultusunda can güvenliğiyle ilgili tedbirler alınabilecek. Kayıtlı yolculuk sayesinde seyahat eden yolcuların veya üçüncü şahısların uğrayacakları bedeni ve maddi zararlara ilişkin İZDENİZ’in tazminat sorumluluğunu yerine getirmesi de mümkün olacak.
Mevcut durumda eldeki veriler yaya yolcu sayısı ve araç sayısı istatistikleriyle sınırlı olduğundan herhangi bir kaza durumunda denizde aranacak/kurtarılacak yolcu sayısını bilmek ve kurtarma faaliyetlerini doğru planlamak mümkün olmuyordu.
İzmir’de arabalı vapur ücretleri Türkiye ortalamasının üçte birinden az
İzdeniz A.Ş. Türkiye’nin en ucuza hizmet veren arabalı vapur hizmetini sunmaya devam ediyor. Türkiye’deki diğer arabalı vapur geçiş ücreti ortalama 1 mil başına 14 TL iken, İzdeniz’de arabalı vapur ücreti 1 mil başına normal saatlerde 3,93 TL, indirimli saatlerde (10.10 – 15.30 ve 21.40 – 23.00 saatleri arası) ise 2,83 TL.
|
Hat Adı |
Mesafe (mil) |
Araç Ücreti (TL) |
1 Mil Başına Ücret (TL) |
Yaya Yolcu (TL) |
|
Geyikli-Bozcaada |
4,11 |
57,5 |
14,02 |
9 |
|
Gelibolu-Lâpseki |
3,47 |
61 |
17.57 |
4,5 |
|
Harem-Sirkeci |
1,63 |
13 |
7,98 |
2,6 |
|
Eskihisar-Topçular |
4,53 |
75 |
16,55 |
3 |
|
Bostanlı Üçkuyular |
3,00 |
12 8,5* |
4,00 2,83* |
3 |
* İndirimli Saatler
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Tugay: En büyük hayalim, Harmandalı’nı rehabilite etmek
8 Haziran 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında kente dair konulara ilişkin bilgilendirme yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, Harmandalı Katı Atık Tesisi’ne dair tüm kararların bakanlığa ait olduğunu hatırlatarak kamuoyundaki iddialara yanıt verdi.
Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Finali’nde teknoloji ve yaratıcılık buluştu
8 Haziran 2026 PazartesiFuar İzmir’de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Finali’nde 22 şehirden 254 takım, geliştirdikleri projelerle geleceğin teknolojilerine yön verdi. Dereceye giren öğrenciler, uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Dobidob yollarda çocuklar doğa nöbetinde
8 Haziran 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet süresini tamamlayan ESHOT otobüsünün İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından eğitime kazandırılması ile oluşan Dobidob ile kırsal ve dezavantajlı bölgelerde çocuklara geri dönüşüm bilinci aşılanıyor.
Büyükşehir’den Foça Yeniköy’de anlamlı açılış
8 Haziran 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Foça Yeniköy Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk heykeli eserinin açılışına katıldı.
