- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin (APİKAM) Kent Söyleşileri dizisi sürüyor. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında, 24 Mart saat 18.00’de APİKAM’da düzenlenecek “Şark Tiyatrosu ve İzmir Turnesi” başlıklı oturumda; 1839’da ilan edilen Tanzimat Fermanı’yla hız kazanan batılılaşma sürecinin sahne sanatlarına etkileri ve Osmanlı’da modern tiyatronun ortaya çıkışı ele alınacak. Ermeni tiyatro sanatçılarının önemli katkılarıyla kurulan ve Osmanlı’nın ilk profesyonel tiyatro topluluğu kabul edilen Şark Tiyatrosu’nun kuruluşu, faaliyetleri ve İzmir’e gerçekleştirdiği turne de mercek altına alınacak. Prof. Dr. Semih Çelenk ile araştırmacı-yazar Gökhan Derbent, Osmanlı tiyatro tarihinin bu ilgi çekici dönemini ve Şark Tiyatrosu’nun İzmir turnesinin kültürel bağlamını katılımcılarla paylaşacak.
Şark Tiyatrosu
Srabyon Hekimyan yönetiminde Pera ve Ortaköy Birleşik Ermeni Tiyatro Topluluğu olarak organize olan ve 1858-1859 sezonunda Pera’daki Naum Tiyatrosu sahnesinde Ermenice ve Türkçe oyunlar sahneleyen topluluk, Osmanlı tiyatrosu açısından önemli bir ilke imza atmıştı. Ermeni tarihçi Şarasan’a göre, grubun adı Şark Tiyatrosu’ydu. Topluluk, iki sezon süren faaliyetlerinin ardından yaşanan maddi zorluklar ve grup içi anlaşmazlıklar nedeniyle turne kararı alarak İzmir’e gelmişti.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Size hizmet bizim için onur”
9 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Anneler Günü nedeniyle kentteki şehit anneleriyle buluştuğu etkinlikte, “Size hizmet etmek, sizinle birlikte olmak bizim için onur” dedi.
Avrupa Drama Buluşmaları gençleri İzmir’de buluşturuyor
9 Mayıs 2026 CumartesiAvrupa Drama Buluşmaları (European Drama Encounters/EDERED), bu yıl 11 farklı ülkeden drama ve tiyatro alanındaki gençlerin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirilecek.
Alevlere koşan süper anneler
9 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan kadın itfaiye personeli, bir yandan yangın ve afetlerde hayat kurtarırken bir yandan da anneliğin yükünü ve özlemini taşıyor.
Yelki hattı ile kesintisiz dönem başlıyor
9 Mayıs 2026 CumartesiİZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe ve Yelki’de yaz aylarında yaşanan su basıncı ve debi sorunlarını çözmek için 3 kilometrelik iletim hattı inşa ediyor. Yaklaşık 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje sayesinde bölgeye kesintisiz ve daha güçlü içme suyu sağlanacak.
