- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
“Cumhuriyet’in İlk Yıllarında İzmir’de Ramazan Kültürü” sergisi, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Hizmet Binası’nda 27 Şubat’ta ziyarete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından hazırlanan sergi, 23 Mart 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Sergide, Osmanlı’dan Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan süreçte İzmir’de ramazan ayının sosyal ve kültürel yaşamdaki yeri ele alınıyor. İftar sonrası Kemeraltı’ndan Basmane’ye uzanan hareketli sokaklar, Karagöz gösterileri, ortaoyunları ve meddah anlatılarıyla şekillenen ramazan geceleri; Tilkilik kahvehanelerindeki sohbetler ve sahura kadar süren eğlencelerle kentin hafızasında yer eden gelenekler gözler önüne seriliyor.
Dönemin tanıklıkları ve gazete haberleri
Cumhuriyet’in ilk yıllarında ise halkevlerinde düzenlenen konser ve tiyatro etkinlikleri, dayanışma amaçlı organizasyonlar ve bayram hazırlıkları ramazanın toplumsal yönünü güçlendiren unsurlar olarak öne çıkıyor. Mezarlıkbaşı, İkiçeşmelik ve At Pazarı meydanlarında kurulan eğlence alanları, macuncular, helvacılar ve bayram manileri eşliğinde yaşanan coşku, dönemin tanıklıkları ve gazete haberleriyle ziyaretçilere aktarılıyor.
Ziyaretçiler sergide, sadece bayramlarda yayımlanan Hilal-i Ahmer gazetesinin 1935 yılı nüshasını, döneme ilişkin arşiv belgelerini ve hatıraları da görebiliyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Beton söküldü, umut filizlendi
4 Mart 2026 ÇarşambaKültürpark’ta 4 bin 300 metrekarelik gri alan çocukların elleriyle yeşile döndü. 190 fidan toprağa kavuştu, İzmir 190 yeni nefes kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün diktiğimiz ağaçlar 100 yıl sonra da bu şehri mutlu edecek” dedi.
İzmir’de çocuklar iklim için ayakta
4 Mart 2026 ÇarşambaBüyükşehir düğmeye bastı, ilkokul öğrencileri harekete geçti. “Su Kahramanları”, “Atıksız Okul”, “İklim Dostu Beslenme” gibi 10 başlıkta görev alan minikler, yıl boyunca okullarını dönüştürecek. Kararları kendileri aldı, şimdi uygulama zamanı.
Türk Denizciliği ve Çanakkale Gemi Modelleri sergisi açılıyor
4 Mart 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) ile İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan “Bir Zaferin İzinde: Türk Denizciliği ve Çanakkale Gemi Modelleri” sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 5-31 Mart tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.
“Zorlukları birlikte aşarız”
3 Mart 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Güzelbahçe'de düzenlenen iftarda yurttaşlarla bir araya geldi. Başkan Tugay, iftar programında yaptığı konuşmada, "Zorlukları birlikte aşarız" diyerek, İzmir ve Güzelbahçe için elinden gelenin en iyisini yapma kararlılığını vurguladı.
