Kapat

Haberler

Alsancak’ta dev altyapı çalışması

Aa
24 Şubat 2026 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında Alsancak Liman bölgesinde başlattığı altyapı çalışmalarını Şehitler Caddesi’nde sürdürüyor. Yağmur suyu ve atık su hatlarının ayrıştırılmasıyla taşkın ve koku sorunlarına kalıcı çözüm hedefleniyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, kentin altyapısını uzun yıllar boyunca güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yenilemeyi hedefleyen büyük ölçekli yatırımları devam ediyor. Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinde toplam 3 milyar liralık altyapı yatırımı ile İzmir’in altyapısında tarihi bir dönüşüm başlatıldı. Dünya Bankası finansmanı ile yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında hayata geçirilen yatırımlar ile kent merkezinde birleşik sistem kademeli olarak ayrıştırılıyor. Dev projelerin Alsancak-Konak etabı kapsamında Alsancak Liman bölgesinde çalışmalar Şehitler Caddesi’nde devam ediyor.
 
Alsancak Liman bölgesine 8,4 kilometre yağmur suyu hattı
Proje kapsamında, Alsancak Liman bölgesinde 8,4 kilometre yağmur suyu hattı, 8 kilometre atık su hattı ve 3 yağmur suyu terfi merkezi inşa ediliyor. Çalışmalar Liman bölgesinde etap etap ilerleyecek. İmalatların 2027 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bu yatırımla birlikte kent merkezinde ekonomik ömrünü tamamlamış altyapı hatları yenileniyor, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri ayrıştırılarak özellikle yoğun yağışlarda yaşanan su baskınlarının ve çevresel risklerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

36 kilo verip herkesi şaşırttı

15 Haziran 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Dilara Demirkan, 97 kilodan 61 kiloya düştü. “Sen diyetisyen olamazsın” sözlerine inat 16 ayda 36 kilo veren Demirkan, bugün hastalarının ilham kaynağı oldu.

Detaya Git

İzmir sahillerinde hayat nöbeti

15 Haziran 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mavi bayraklı halk plajlarında güvenliği artırmak için sürdürdüğü cankurtaran eğitimleriyle 2020 yılından bu yana 279 kişiye sertifika verdi.

Detaya Git

5 ayda bin 500 çocuğa eğitim verildi

15 Haziran 2026 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere dirençli bir toplum hedefiyle okul öncesi çocuklara yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Son 5 ayda 1500 çocuğa ulaşan eğitimlerde miniklere afet çantası hazırlama, güvenli alanlar ve acil durumlarda doğru davranış biçimleri öğretiliyor.

Detaya Git

İzmir’de Dünya Kupası heyecanı meydanlara taştı

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak, Buca, Karşıyaka ve Bornova'da kurduğu dev ekranlarda bir araya gelen yurttaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını birlikte izledi. Sabahın erken saatlerine rağmen alanları dolduran İzmirliler, ay-yıldızlı ekibe büyük destek verdi.

Detaya Git