Kapat

Haberler

Alsancak’ta dev altyapı çalışması

Aa
24 Şubat 2026 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında Alsancak Liman bölgesinde başlattığı altyapı çalışmalarını Şehitler Caddesi’nde sürdürüyor. Yağmur suyu ve atık su hatlarının ayrıştırılmasıyla taşkın ve koku sorunlarına kalıcı çözüm hedefleniyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, kentin altyapısını uzun yıllar boyunca güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yenilemeyi hedefleyen büyük ölçekli yatırımları devam ediyor. Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinde toplam 3 milyar liralık altyapı yatırımı ile İzmir’in altyapısında tarihi bir dönüşüm başlatıldı. Dünya Bankası finansmanı ile yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında hayata geçirilen yatırımlar ile kent merkezinde birleşik sistem kademeli olarak ayrıştırılıyor. Dev projelerin Alsancak-Konak etabı kapsamında Alsancak Liman bölgesinde çalışmalar Şehitler Caddesi’nde devam ediyor.
 
Alsancak Liman bölgesine 8,4 kilometre yağmur suyu hattı
Proje kapsamında, Alsancak Liman bölgesinde 8,4 kilometre yağmur suyu hattı, 8 kilometre atık su hattı ve 3 yağmur suyu terfi merkezi inşa ediliyor. Çalışmalar Liman bölgesinde etap etap ilerleyecek. İmalatların 2027 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bu yatırımla birlikte kent merkezinde ekonomik ömrünü tamamlamış altyapı hatları yenileniyor, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri ayrıştırılarak özellikle yoğun yağışlarda yaşanan su baskınlarının ve çevresel risklerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Ferdi Zeyrek’in adı, gençlik merkezinde yaşayacak

3 Nisan 2026 Cuma

Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katıldığı törenle açıldı.

Detaya Git

Romanlar için yeni dönem: İzmir’de güçlü iş birliği

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Roman Yurttaş Meclisi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Başkan Dr. Cemil Tugay, Roman yurttaşların karar alma süreçlerine katılımlarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Detaya Git

Başkan Tugay: Hep beraber İzmir’e hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL-SEN İzmir Şubesi ile 6 bin 173 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Detaya Git

İzmir’in Fransa şehirleriyle bağı güçleniyor

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ve Fransa Kalkınma Ajansı Ülke Direktörü Xavier Muron’u konuk etti.

Detaya Git