Kapat

Haberler

Alsancak Gar önü trafiğine neşter

Aa
7 Mayıs 2016 Cumartesi İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Gar bölgesindeki trafik sıkışıklığını giderecek çalışma için gerekli izinleri alarak harekete geçti. TCDD duvarının geri alınmasıyla, toplam 100 metrelik düzenleme alanının 50 metrelik bölümünde yol 2.5 metre genişletilerek çift şeride çıkarılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Atatürk Caddesi’nde yaşanan yoğun trafik akışını rahatlatmak için, Alsancak Garı bölgesindeki yaklaşık 100 metrelik bir bölümde yol genişletebilmek için gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi, TCDD’ye ait duvarın geri çekilebilmesi için önce Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ardında da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan gerekli izinlerin gelmesini bekliyordu. 

Büyükşehir  kira ödüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında TCDD ile yapılan protokolle, Atatürk Caddesi’nin Sait Altınordu ile Vahap Özaltay Meydanı arasında kalan kısmı için bugüne kadar 249 bin TL kira ödedi. Söz konusu cadde üzerinde gerçekleştirilecek yeni yol genişletme çalışması çerçevesinde, protokol kapsamında olmayan alanlar için de ikinci bir kira  protokolü imzalayan Büyükşehir Belediyesi, yıllık 55 bin TL kira ödeyecek.
 
Neler yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin startını verdiği çalışma ile, Atatürk Caddesi’nin Vahap Özaltay Meydanı’nı geçtikten sonraki bölümünde yer alan Alsancak Gar duvarının 100 metrelik  bölümü yıkılarak geriye alınacak. Konak’tan Alsancak’a gidiş yönünde çift şeritten duvar nedeniyle tek şeride düşen kısımda yapılacak bu çalışmayla, tüm Atatürk Caddesi boyunca çift şerit korunmuş olacak.  Bu sayede kent merkezinden gelerek Talatpaşa, Şair Eşref ve Ziya Gökalp Bulvarı’nı kullanarak Alsancak ve Karşıyaka’ya gidecek olan araçlar, Vahap Özaltay Meydanı’ndan sonra da çift şerit ilerleme imkanı bulacak. Toplam 100 metrelik düzenleme alanının 50 metrelik bölümünde yol 2.5 metre genişletilerek çift şeride çıkarılacak. 
 
 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak

24 Mayıs 2026 Pazar

Yaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.

Detaya Git

Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi

24 Mayıs 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.

Detaya Git

Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor

24 Mayıs 2026 Pazar

İZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.

Detaya Git

Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim

24 Mayıs 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.

Detaya Git