Kapat

Haberler

Aliağa’da taşkın riskine kalıcı çözüm

Aa
21 Nisan 2026 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 41 milyon liralık yatırımla Aliağa’da başlattığı yağmur suyu hattı çalışmalarıyla, özellikle yoğun yağışlarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, iklim değişikliğiyle birlikte artan ani ve yoğun yağışlara karşı kentin direncini artıracak yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Aliağa’da yağmur suyu hattı yatırımına başlandı. Necmettin Giritlioğlu Caddesi’nde yürütülen çalışmalar tamamlandığında yoğun yağışlarda yaşanan su baskını sorunu ortadan kalkacak. Necmettin Giritlioğlu Caddesi ile Siteler Mahallesi’nin Petkim yerleşkesine cepheli batı bölümünde yağmur suyu hattı oluşturduklarını belirten İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, çalışmaların mayıs ayında tamamlanacağını belirtti.

1.167 metre uzunluğunda yağmursuyu borusu ile 554 metre prefabrik kutu kesitli hattan oluşan proje ile Aliağa’nın altyapı sistemi güçlendirilecek.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de Dünya Kupası heyecanı meydanlara taştı

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak, Buca, Karşıyaka ve Bornova'da kurduğu dev ekranlarda bir araya gelen yurttaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını birlikte izledi. Sabahın erken saatlerine rağmen alanları dolduran İzmirliler, ay-yıldızlı ekibe büyük destek verdi.

Detaya Git

Seferihisar’ın iki büyük kavşağı yenilendi

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın iki önemli kavşağında kapsamlı bir dönüşüme imza attı. Turizm rotası üzerinde yer alan Karakoç ve Akarca kavşaklarındaki peyzaj çalışmalarıyla, alanlar estetik bir görünüme kavuşturuldu.

Detaya Git

İzmir, hayvan sağlığında çıtayı yükseltti

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kurduğu Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile sokak hayvanlarının ameliyat süreçlerindeki enfeksiyon riskini azaltıyor.

Detaya Git

İZSU’dan Yarımada derelerine güvenlik seferberliği

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada’daki derelerin güvenliğini artırmak ve çevre düzenlemesi yapmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Detaya Git