Kapat

Haberler

Akçay Caddesi'nde trafik ve yaya güvenliğine çifte çözüm

Aa
9 Haziran 2026 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’in en yoğun noktalarından ESBAŞ-Optimum kavşağında hem yaya güvenliğini artıracak hem de trafik akışını hızlandıracak üst geçit projesini hayata geçiriyor. Yürüyen merdiven ve asansörlerle donatılacak üst geçidin ihale sürecinin ardından 7 ay içinde hizmete açılması hedefleniyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin düğüm noktalarını rahatlatmaya yönelik ulaşım yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Gaziemir trafiğinin en yoğun noktalarından biri olan Akçay Caddesi üzerindeki ESBAŞ ile Optimum Alışveriş Merkezi (AVM) kavşağına yaya üst geçidi kazandırmak için ihale süreci başladı. Proje ile hem güvenli yaya ulaşımının sağlanması hem de kavşakta oluşan trafik kuyruklarının azaltılması hedefleniyor. Yaklaşık 75 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek üst geçit, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Optimum AVM yanındaki otoparkın işletilmesi karşılığında inşa edilecek. İhale sürecinin tamamlanması ve yer tesliminin ardından projenin yaklaşık 7 ay içinde tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.
 
140 tonluk çelik profil kullanılacak
Üst geçidin bir ayağı ESBAŞ otobüs durağının yanında, diğer ayağı ise Optimum AVM yanındaki otoparkta yer alacak. Toplam 67,5 metre uzunluğunda olacak üst geçitte her iki tarafta ikişer yürüyen merdiven ve birer asansör bulunacak. Uzun yıllar İzmir’e hizmet vermesi planlanan yapının inşasında yaklaşık 140 ton çelik profil kullanılacak. Mimari tasarımıyla da kente değer katacak proje sayesinde yaya ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirilecek.
 
Trafik akışı hızlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yoğun araç ve yaya hareketliliğinin yaşandığı bölgede daha önce kavşak düzenlemesini hayata geçirmişti. Çalışma kapsamında, merkez yönüne gitmek isteyen araçların oluşturduğu kuyrukları azaltmak için şerit sayısı artırılmış, 341 Sokak’tan Akçay Caddesi’ne dönüşler sığınmalı kavşak olarak düzenlenmiş ve yan yol trafiğinin akışı hızlandırılmıştı. Optimum Yaya Üst Geçidi’nin tamamlanmasıyla trafik akışının daha da hızlanması ve kavşaktaki bekleme sürelerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Teoman’dan 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda müzik şöleni

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yedinci gününde Kültürpark, müzik, mizah ve sahne sanatlarıyla renklenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Detaya Git

Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini başlatıyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle otobüs, metro ve tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.

Detaya Git

Peru ve İzmir ilişkileri güçlenecek

12 Eylül 2026 Cumartesi

Peru’nun Ankara Büyükelçisi Luz Betty Caballero Morales ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Vekili Dr. Zafer Yıldır’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Peru ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Detaya Git

Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 3 bin 100 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçildi. Projenin 411 konutluk ilk etabı kapsamında inşa edilecek A Blok için temel betonu döküldü.

Detaya Git