Kapat

Haberler

Akçay Caddesi'nde trafik ve yaya güvenliğine çifte çözüm

Aa
9 Haziran 2026 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’in en yoğun noktalarından ESBAŞ-Optimum kavşağında hem yaya güvenliğini artıracak hem de trafik akışını hızlandıracak üst geçit projesini hayata geçiriyor. Yürüyen merdiven ve asansörlerle donatılacak üst geçidin ihale sürecinin ardından 7 ay içinde hizmete açılması hedefleniyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin düğüm noktalarını rahatlatmaya yönelik ulaşım yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Gaziemir trafiğinin en yoğun noktalarından biri olan Akçay Caddesi üzerindeki ESBAŞ ile Optimum Alışveriş Merkezi (AVM) kavşağına yaya üst geçidi kazandırmak için ihale süreci başladı. Proje ile hem güvenli yaya ulaşımının sağlanması hem de kavşakta oluşan trafik kuyruklarının azaltılması hedefleniyor. Yaklaşık 75 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek üst geçit, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Optimum AVM yanındaki otoparkın işletilmesi karşılığında inşa edilecek. İhale sürecinin tamamlanması ve yer tesliminin ardından projenin yaklaşık 7 ay içinde tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.
 
140 tonluk çelik profil kullanılacak
Üst geçidin bir ayağı ESBAŞ otobüs durağının yanında, diğer ayağı ise Optimum AVM yanındaki otoparkta yer alacak. Toplam 67,5 metre uzunluğunda olacak üst geçitte her iki tarafta ikişer yürüyen merdiven ve birer asansör bulunacak. Uzun yıllar İzmir’e hizmet vermesi planlanan yapının inşasında yaklaşık 140 ton çelik profil kullanılacak. Mimari tasarımıyla da kente değer katacak proje sayesinde yaya ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirilecek.
 
Trafik akışı hızlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yoğun araç ve yaya hareketliliğinin yaşandığı bölgede daha önce kavşak düzenlemesini hayata geçirmişti. Çalışma kapsamında, merkez yönüne gitmek isteyen araçların oluşturduğu kuyrukları azaltmak için şerit sayısı artırılmış, 341 Sokak’tan Akçay Caddesi’ne dönüşler sığınmalı kavşak olarak düzenlenmiş ve yan yol trafiğinin akışı hızlandırılmıştı. Optimum Yaya Üst Geçidi’nin tamamlanmasıyla trafik akışının daha da hızlanması ve kavşaktaki bekleme sürelerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne taştı

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, fener alayı, bin dronla gerçekleştirilen ışık gösterisi, havai fişekler ve Ceza konseriyle kutlandı. Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan binlerce İzmirli, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünün gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Detaya Git

Cumhuriyet’in 103’üncü yaşına özel gece

29 Ekim 2026 Perşembe

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldı. Halk dansları ve halk türküleri eşliğindeki kutlamada Cumhuriyet’in 103’üncü yaşı anısına pasta kesildi.

Detaya Git

Yelkenler Cumhuriyet için açıldı, kupalar sahiplerini buldu

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açık Yat Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “103’üncü Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları” sona erdi. Üç etapta yarışan takımlar Körfez'de renkli görüntüler oluşturdu. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Detaya Git

Körfez'de Cumhuriyet rüzgarı esti

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü coşkusu Körfez’e taşındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “103. Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları”nın son etabı başladı. İzmirlilerin sahilden ilgiyle izlediği yarışlar, Körfez’de renkli görüntülere sahne oldu.

Detaya Git
←