- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir’in en önemli sanat merkezlerinden Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), adını taşıdığı Cumhuriyet dönemi çağdaş Türk müziğinin öncü bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’u ölümünün 35. yılında andı. AASSM Müzik Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlik, keman sanatçısı ve yazar Gündüz Öğüt’ün yürüttüğü Anlatılmayan Öyküler Müzikli Yazım Atölyesi kapsamında gerçekleştirildi. Anma programında Saygun’un yaşamı, müzikle tanışması, öğrencilik yılları ve ilk piyanosuyla kurduğu bağ katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğe, Saygun’un öğrencilerinden sanatçı Ece İdil de katıldı. İdil, ustasıyla olan anılarını ve onun sanat anlayışını anlattı.
Atölyenin yürütücüsü ve aynı zamanda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) keman sanatçısı olan Gündüz Öğüt ise Ahmed Adnan Saygun’un Türk müzik tarihindeki yerini, bestelediği operaları, Anadolu’nun farklı bölgelerinde derlediği eserleri ve Cumhuriyet dönemindeki sanat mücadelesini aktardı.
“Çok sakin ve çok dürüst bir insandı”
Saygun'un öğrencisi İdil, "Adnan Saygun Hocam çok sakin ve çok dürüst bir insandı. Her sabah bir öğrenci gibi çalışmaya otururdu, muhteşem bir disiplin içindeydi. Aklıma takılan bir mevzu varsa Saygun Hocam’a danışırdım. Çok samimi biriydi, öğrencilerine çok değer verirdi” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Büyükşehir, aşırı yağış sonrası kapanan yolları bir bir açıyor
8 Şubat 2026 Pazarİzmir genelinde etkili olan aşırı yağışların ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri kent genelinde yoğun bir çalışma yürüttü.
30 Ekim ve 6 Şubat’ın sessiz tanıkları İzmir’de sergilendi
8 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde Konak Atatürk Meydanı’nda düzenlenen anma programında, afetlere hazırlığın hayati önemine dikkat çekti.
İzmir’den “özgürlük istasyonu”
8 Şubat 2026 PazarTekerlekli sandalyesi bozulan engelli yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi adeta can simidi oldu. Ücretsiz bakım, onarım ve şarj hizmeti sunan Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım İstasyonu, bir yılda yaklaşık bin kişiye destek vererek sosyal belediyeciliğin somut örneklerinden biri haline geldi.
Marble İzmir 2026 için hazırlıklar sürüyor
8 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir – 31. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın Danışma Kurulu Toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.
