- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir’in en önemli sanat merkezlerinden Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), adını taşıdığı Cumhuriyet dönemi çağdaş Türk müziğinin öncü bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’u ölümünün 35. yılında andı. AASSM Müzik Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlik, keman sanatçısı ve yazar Gündüz Öğüt’ün yürüttüğü Anlatılmayan Öyküler Müzikli Yazım Atölyesi kapsamında gerçekleştirildi. Anma programında Saygun’un yaşamı, müzikle tanışması, öğrencilik yılları ve ilk piyanosuyla kurduğu bağ katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğe, Saygun’un öğrencilerinden sanatçı Ece İdil de katıldı. İdil, ustasıyla olan anılarını ve onun sanat anlayışını anlattı.
Atölyenin yürütücüsü ve aynı zamanda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) keman sanatçısı olan Gündüz Öğüt ise Ahmed Adnan Saygun’un Türk müzik tarihindeki yerini, bestelediği operaları, Anadolu’nun farklı bölgelerinde derlediği eserleri ve Cumhuriyet dönemindeki sanat mücadelesini aktardı.
“Çok sakin ve çok dürüst bir insandı”
Saygun'un öğrencisi İdil, "Adnan Saygun Hocam çok sakin ve çok dürüst bir insandı. Her sabah bir öğrenci gibi çalışmaya otururdu, muhteşem bir disiplin içindeydi. Aklıma takılan bir mevzu varsa Saygun Hocam’a danışırdım. Çok samimi biriydi, öğrencilerine çok değer verirdi” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay’dan Singapur’a İEF ve EXPO 2027 daveti
7 Temmuz 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Singapur’un Ankara Büyükelçisi Li Peng Kok ve beraberindeki heyeti ağırladı. Tugay; büyükelçi ve Singapurlu ilgili kurum ve kuruluşları, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile Nisan 2027’de gerçekleştirilecek EXPO 2027 İzmir’e davet etti.
Büyükşehir’den Küçük Menderes’te asfalt hamlesi
7 Temmuz 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Havzası'nda ilçe merkezlerindeki cadde ve sokaklardan köy ve üretim yollarına kadar ulaşım ağını yenileme çalışmalarını hızlandırdı.
İzmir gürültüyle savaş açtı
7 Temmuz 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) iş birliğiyle çevresel gürültüye karşı kapsamlı bir çalışma başlatıyor.
İzmirli çocuklar için renkli yaz tatili
7 Temmuz 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinde çocukları bilimden sanata, spordan kültür gezilerine uzanan ücretsiz etkinliklerle buluşturuyor. 6-14 yaş arası çocuklara yönelik Yaz Okulu, 13 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında çocuk merkezlerinde ücretsiz uygulanacak.