- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi 20-26 Aralık tarihlerinde 6. İzmir Uluslararası Mizah Festivali’ni düzenliyor. Mizahın ustası Aziz Nesin’in doğum günü olarak kabul edilen 20 Aralık’ta Metin Uca’nın sunumuyla yapılacak açılış töreninde, Feridun Andaç ve Zeynep Oral, Aziz Nesin ve Haldun Taner’i anlatacak, iki ustanın oyunlarından bölümler sunulacak.
Festivalde anılacak sanatçılar arasında, bu yıl yitirdiğimiz iki usta, karikatürist Latif Demirci ve İzmirli yönetmen Oğuzhan Tercan, karikatür sanatının öncüsü Cemal Nadir Güler, popüler mizah alanında dünya çapında bir konuma sahip Gırgır’ın yaratıcısı Oğuz Aral, sahne ve televizyonda siyasi mizah örnekleri ile tanınan Ferhan Şensoy, Levent Kırca, Turgay Yıldız ile “Zübük” filminin artık aramızda olmayan yaratıcıları Atıf Yılmaz, Kartal Tibet, Kemal Sunal, Metin Serezli de yer alıyor.
Üç karikatür sergisi var
Bu yıl, sinema dünyasından bir seçki, programın uluslararası bölümünü oluşturuyor. Türk, Amerikan, Macar, Fransız ve İngiliz ustalardan beyazperdede siyasi mizahın önemli örnekleri gösterilecek. Üç de karikatür sergisi yer alıyor. Bu yıl aramızdan ayrılan Latif Demirci’nin “Eyy… Siyaset” sergisi ve 2022 Aziz Nesin Mizah Ödülü verilecek iki karikatür ustası, Eray Özbek ve Nezih Danyal’ın sergileri. 2022 Aziz Nesin Mizah ödüllerinin bir diğerinin sahibi, Haldun Taner, Zeki Alasya ve Metin Akpınar’la Devekuşu Kabare’yi kuran değerli sanatçı Ahmet Gülhan da festivalin ilk günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacak.
Etkinlikler ücretsiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Kültürlerarası Sanat Derneği ve İZELMAN işbirliği ile yapılacak festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz. Festival mekânları ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Sanat, APİKAM Kitap Kafe, İzmir Mimarlar Odası Mimarlık Merkezi, Fransız Kültür Merkezi (Institut français) ve Çetin Emeç Sanat Galerisi. Ayrıntılı programa kultursanat.izmir.bel.tr ve izmir.art sitelerinden erişilebilir.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay Dünya Türk Dili Ailesi Günü’nü öğrencilerle birlikte kutladı
15 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü kapsamında, Türk dili konuşan ülkelerin öğrencileri ile piknikte buluştu.
İzmir’in çehresi su tasarruflu bitkilerle güzelleşiyor
15 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi peyzaj alanlarını estetik görünümlü ve az su tüketen bitkilerle yeniliyor.
Büyükşehir’in Ulusal Karikatür Yarışması’nda başvuru zamanı
15 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sesini sanatın gücüyle duyurmak amacıyla “Gençlik Nerede?” temalı Ulusal Karikatür Yarışması düzenliyor. Gençliğin bugünü ve yarınına dair umutlarına ışık tutacak yarışmada dereceye girenlere toplamda 130 bin TL ödül dağıtılacak.
Başkan Tugay’dan Durbay’a şiirle destek
14 Aralık 2025 PazarHalk TV'de Görkemli Hatıralar Programı'na konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, canlı yayında yoğun bakımda olan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için kendi yazdığı şiiri okudu.
