- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış mağazası İZMAR, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Güvenli, sağlıklı ve uygun fiyatlı İZMAR ürünlerinin satışa sunulduğu fuarda bu yıl ilk kez tahin ve pekmez İzmirlilerin beğenisine sunuldu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmirliyi ekonomik ve güvenli alışverişle buluşturmak için kente kazandırdığı tanzim satış mağazası İZMAR, 95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) gözdesi oldu. Fuarın açıldığı günden beri ziyaretçilerden yoğun ilgi gören ve Kültürpark Atlas Pavyon Sergi Salonu yanında kurulan İZMAR standında, İZMAR markalı tahin ve pekmez ilk kez satışa sunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZTARIM AŞ, tahin ve pekmezi Zinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden alarak İZMAR markasıyla satışa sundu. Piyasada fiyatı 250 liraya ulaşan 600 gramlık kavanoz tahin, İZMAR markasıyla 130 liraya, fiyatı 350 lirayı bulan 800 gramlık üzüm pekmezi İZMAR markasıyla 120 liraya İzmirliyle buluştu.
Hem üreticiye hem tüketiciye umut oldu
İZMAR markasıyla aracısız bir şekilde halkın sofrasına ulaştırılan ürünler hem tüketiciye hem de üreticiye umut oldu. Tahin ve pekmezi üreten Zinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin başkanı Erhan Dağ, fuarda tahin ve pekmezi tanıttı.
İZMAR’ın ürünleri fuarda satışta
İZMAR standında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen yerli üreticiden satın alarak 100. Yıl Bayındır Süt Fabrikası’nda işlediği İZMAR markalı süt, yoğurt, taze beyaz peynir, kaşar peyniri ve ayran, kooperatiflerden alınan İZMAR markalı, yeşil zeytin, siyah zeytin, çay, zeytinyağı satışa sunuldu. Alanda kurulan market standında ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından getirilen kooperatif ürünleri yerini aldı.
“Evimize sokmadığımız hiçbir ürünü piyasaya sürmüyoruz”
Zinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin başkanı Erhan Dağ, kooperatif ortakları tarafından üretilen ürünlerin değerinde alındığını belirterek, “Raflarında ezmelerimiz, çikolatalarımız, meyve sularımız ve en son tahin pekmezimiz yer aldı. Bizim hedefimiz sağlıklı ürün üretmek. Evimize sokmadığımız, çocuğumuza yedirmediğimiz hiçbir ürünü piyasaya sürmüyoruz” dedi.
Ürünlerin doğal ve sağlıklı şekilde üretildiğine dikkat çeken Dağ, şunları söyledi: “Ürünü ilk elden tüketiciyle buluşturuyoruz. Büyükşehir Belediyeleriyle de çalışıp, onların uygun fiyatla ürünü satmasını sağlıyoruz. Bu çalışmanın üreticiye, kooperatif üyelerine ve İzmir halkına faydası var. Sağlıklı, güzel ürünü uygun fiyatla temin edebiliyorlar. Böyle bir market olmasaydı aradaki aracılardan dolayı üretici ürününü çok daha ucuza satmak zorunda kalacaktı. Şimdi üretici emeğinin karşılığını alıyor. Tüketici de aynı ürüne daha uygun fiyatla sahip oluyor.”
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
23 Eylül 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Özfatura, Balçova Niyazi Uğur Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Karabağlar’daki Paşa Köprüsü Kabristanı’nda toprağa verildi.
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
23 Eylül 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel yönetim ve doğal taş sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.
Büyükşehir’den özel gereksinimli öğrencilere sıcak destek
23 Eylül 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla özel gereksinimli öğrencilerin hizmet aldığı 32 okula sıcak yemek ulaştırıyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, öğrencilerin yanı sıra engelli derneklerine de ulaştırılıyor.
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri
23 Eylül 2026 ÇarşambaİZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta kitapseverleri buluşturuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen fuara, her yaştan İzmirlinin büyük ilgisi sürüyor.