Kapat

Haberler

Kızı keman çaldı, anne yönetti

Aa
8 Eylül 2026 Salı
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) ziyaretçiler “Şef Sensin” etkinliğiyle orkestra yönetme deneyimi yaşıyor. Lozan Kapısı karşısında düzenlenen etkinlikte İzmirliler, orkestranın başına geçiyor. Etkinliğin renkli anlarından biri, maden mühendisi Betül Alkan’ın ilk kez orkestra yönetmesiyle yaşandı. Orkestrada kızı Nil Alkan da keman çaldı. Anne Alkan, “Çok mutlu oldum, gurur duydum. Kızımla karşı karşıya gelince çok duygulandım” dedi.
 
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Lozan Kapısı’ndan adım atan ziyaretçileri bu yıl müzik karşılıyor. Kapının hemen karşısında yerini alan 8 kişilik orkestra, “Şef Sensin” etkinliğiyle fuarın ziyaretçilerine yalnızca müzik dinletmekle kalmıyor, onları orkestranın bir parçası haline getiriyor. Çocuklardan yetişkinlere isteyen herkes Mozart’tan Beethoven’a, Bach’tan Brahms’a uzanan 11 eserlik seçkiden tercihini yaparak şef kürsüsüne geçiyor; müzisyenler de karşılarındaki şefin temposuna göre çalıyor.
 
Türk Marşı’nı yönetti
Etkinliğe katılan 60 yaşındaki maden mühendisi Betül Alkan da ilk kez bir orkestranın yönetimini devraldı. Alkan’ın yönettiği orkestrada kızı Nil Alkan keman çaldı. İlk şeflik deneyiminde Mozart’ın eseri Türk Marşı’nı yöneten Alkan, yaşadığı mutluluğu ve gururu şu sözlerle anlattı: “İlk defa böyle bir deneyim yaşadım. Çok mutlu oldum, aynı zamanda gurur duydum. Hepsi pırıl pırıl çocuklar. Ben maden mühendisi olduğum için müzikten çok uzağım. Ama kızım sayesinde benim de kulağım gelişiyor. Önce Türk Marşı’nı yavaş yönettiğimi söylediler. Daha sonra hızlandırınca daha güzel oldu.”
 
“Annem çok güzel yönetti”
Orkestrada keman çalan Nil Alkan da annesinin ilk şeflik deneyimini başarılı bulduğunu belirterek, “Çok başarılıydı. 11 tane eserimiz mevcut. İstediklerini seçiyorlar, bizi yönetiyorlar, biz de onlara uyum sağlıyoruz. Onlar bozarsa biz de bozuyoruz. O şekilde keyifli zaman geçiriyoruz. Gelmek isteyen varsa bekleriz. Fuar boyunca burada olacağız” dedi.
 
“Yapamam sandım”
“Şef Sensin” deneyimini yaşayanlardan biri de 14 yaşındaki Berrak Gençay oldu. Müzikle ilgilenmediğini, daha çok spor ve voleybola ilgi duyduğunu söyleyen Gençay, ilk kez orkestra yönettiğini belirtti. Kalabalığın karşısında şeflik yapmanın kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Gençay, “Güzeldi. Heyecanlandım. Yapamam sandım. Siz de fuara gelin, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gezin” diye konuştu.
 
“Heyecanlandım ama sonunda mutlu oldum”
Piyano çalan Deniz Ergönül de ilk kez bir orkestranın karşısına geçen ziyaretçiler arasında yer aldı. İlk anlarda heyecanlandığını söyleyen Ergönül, “Biraz heyecanlandım ama alışınca ve yapabildiğimi görünce mutlu oldum. Yanlış yaparım diye korktum ama güzel bir histi” şeklinde konuştu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Böbrek nakliyle hayata tutundu, organ bağışı için gönüllü oldu

3 Kasım 2026 Salı

Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Kıymet Merve Duman, üniversite eğitimini tamamlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde idari amir olarak göreve başladı.

Detaya Git

Zeytinde çuval dönemi sona eriyor, kalite artıyor

3 Kasım 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada kalitesini artırmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Detaya Git

İzmir trafiğine iki yeni nefes

3 Kasım 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla iki yeni imar yolu projesi hazırlıyor.

Detaya Git

İzmir Metrosu’nda arıza nedeniyle sefer düzenlemesi

2 Kasım 2026 Pazartesi

İzmir Metro AŞ’den yapılan açıklamada yolcusuz test treninde meydana gelen ekipman arızası nedeniyle metro ulaşımının sağlanamadığı Poligon-Balçova güzergahında ESHOT otobüsleriyle ring seferleri düzenlendiği, arızanın giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Detaya Git
←