Kapat

Haberler

35 kilometrelik içme suyu hattı yenileniyor

Aa
13 Mayıs 2026 Çarşamba
İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı’da 6 mahalleyi kapsayan 35 kilometrelik içme suyu hattını yeniliyor. Yaklaşık 150 milyon liralık yatırımla yürütülen proje kapsamında 2 bin 500 branşman hattı da değiştirilerek bölgenin altyapısı baştan sona güçlendiriliyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı’da içme suyu altyapısını güçlendirmek için kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Eskiyen şebekeler nedeniyle su arızalarının yoğun yaşandığı mahallelerde yürütülen proje ile eskiyen hatlar tamamen yenilenerek kentin altyapısı daha dayanıklı hale getiriliyor. İZSU’nun Bayraklı’da yürüttüğü çalışmalar, Şehir Hastanesi güzergâhında yer alan ve eskiyen altyapı nedeniyle sorunlarının yoğun olduğu bölgeleri kapsıyor. Çiçek, Çay, Muhittin Erener, Cengizhan ve Refik Şevket İnce Mahalleleri’nde sürdürülen çalışmalarla toplam 35 kilometrelik içme suyu hattı yenileniyor. Proje kapsamında ayrıca 2 bin 500 branşman hattı da yenilenerek bölgenin altyapısı baştan sona modernize ediliyor.
 
Zorlu koşullarda aralıksız çalışma
Çalışmaların nisan ayında başladığını belirten İZSU Merkez Bölge Teknik Şube Müdürü Ümit Doğdu, “150 milyon liralık yatırımla toplamda 35 kilometre ve 2 bin 500 haneye hitap eden altyapı şebeke yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sabah saatlerinden başlayıp geç saatlere kadar bölgenin eğimli ve engebeli arazisinde altyapıyı yeniliyoruz” dedi.
 
25 yıllık hatlar yenileniyor
Bölgede eskiyen alt yapıya dikkat çeken Doğdu, “Mevcut şebeke hattımız HDPE boru dediğimiz ve 25 yıldan daha eski sürede döşenmiş hatlardan oluşuyor. Ekonomik ömrünü yitirmiş boruları çok daha uzun ömürlü ve yüksek kalitede borularla yeniliyoruz. Bölgenin eğimli olması nedeniyle basınçların bazı sokaklarda yüksek olması ve artık tamiri mümkün hale gelmeyen arızalarla karşı karşıya kalıyorduk. Bu da bölgedeki kayıp kaçak oranımızın fazla olmasına neden oluyordu. Şimdi bu çalışma ile artık bölgede yaşanan su arızaları ve basınç sorunları büyük ölçüde ortadan kaldırılmış olacak” diye konuştu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İtfaiyeciler bu kez sahneye çıktı: Çocuklara yangın ve deprem eğitimi

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin ateş savaşçıları, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) çocuklara hayat kurtaracak bilgiler vermek için sahneye çıktı. Etkinlikte yangın, deprem ve diğer acil durumlarda yapılması gerekenler müzik ve eğlence eşliğinde anlatıldı.

Detaya Git

İEF’de vatandaşlar karbon ayak izini ölçtü

12 Eylül 2026 Cumartesi

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ziyaretçileri alışverişten ulaşıma, beslenmeden günlük alışkanlıklara kadar yaşam tarzlarının doğaya bıraktığı izi de öğrendi.

Detaya Git

Teoman’dan 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda müzik şöleni

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yedinci gününde Kültürpark, müzik, mizah ve sahne sanatlarıyla renklenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Detaya Git

Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini başlatıyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle otobüs, metro ve tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.

Detaya Git