- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 kenti etkileyen 6 Şubat 2023 depremlerinde yaşamını yitiren binlerce yurttaş, İzmir’de düzenlenen programla saygı ve hüzünle anıldı. Konak Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen anmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da afetlerde yaşamla ölüm arasındaki kritik süreçte kullanılan arama kurtarma araç ve ekipmanlarını sergiledi. İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen program kapsamında açılan sergiyi ziyaret eden İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürü Şenol Dereköy ve itfaiye personeliyle bir araya geldi. Vali Elban, afetlerde verilen zorlu mücadeleye ilişkin bilgi aldı, sahada görev yapan ekiplerin çalışmalarını dinledi.
Her ekipman bir hayat hikâyesi
Sergide, başta 30 Ekim 2020 İzmir depremi ve 6 Şubat depremleri olmak üzere birçok afette kullanılan, sayısız yurttaşın hayata tutunmasına katkı sağlayan arama kurtarma ekipmanları yer aldı. Her biri enkaz başında geçen uzun saatlerin, umutla beklenen seslerin ve zamana karşı verilen mücadelenin sessiz tanıkları olan bu ekipmanlar, ziyaretçilere tanıtıldı. Trafik kazalarında araç içinde sıkışan kazazedeleri kurtarmak ve deprem sonrası enkazlarda arama kurtarma çalışmalarında kullanılan hidrolik ayırıcı ve kesici ekipmanların işlevi anlatılırken, enkaz altından gelen en küçük ses titreşimini dahi algılayabilen akustik dinleme cihazının hayati önemi vurgulandı. Dar alanlarda ve zorlu koşullarda kullanılan, hafif ve esnek yapısıyla öne çıkan sked sedyenin ise yaralıların güvenli şekilde taşınmasında kritik bir rol üstlendiği ifade edildi.
Enkazdan umuda uzanan mücadele
Sergide, kırıcı hilti de dikkat çeken ekipmanlar arasında yer aldı. Beton, duvar ve sert zeminlerde kullanılan bu araç, enkaz altında kalanlara ulaşmak için verilen umut dolu mücadelenin simgesi olarak ziyaretçilere tanıtıldı. Anma programında sergilenen her araç, 6 Şubat’ta yitirilen canları anmanın yanı sıra, benzer acıların bir daha yaşanmaması için afetlere hazırlığın önemini bir kez daha hatırlattı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Size hizmet bizim için onur”
9 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Anneler Günü nedeniyle kentteki şehit anneleriyle buluştuğu etkinlikte, “Size hizmet etmek, sizinle birlikte olmak bizim için onur” dedi.
Avrupa Drama Buluşmaları gençleri İzmir’de buluşturuyor
9 Mayıs 2026 CumartesiAvrupa Drama Buluşmaları (European Drama Encounters/EDERED), bu yıl 11 farklı ülkeden drama ve tiyatro alanındaki gençlerin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirilecek.
Alevlere koşan süper anneler
9 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan kadın itfaiye personeli, bir yandan yangın ve afetlerde hayat kurtarırken bir yandan da anneliğin yükünü ve özlemini taşıyor.
Yelki hattı ile kesintisiz dönem başlıyor
9 Mayıs 2026 CumartesiİZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe ve Yelki’de yaz aylarında yaşanan su basıncı ve debi sorunlarını çözmek için 3 kilometrelik iletim hattı inşa ediyor. Yaklaşık 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje sayesinde bölgeye kesintisiz ve daha güçlü içme suyu sağlanacak.
