Kapat

Haberler

Cemil Şeboy Caddesi yenilendi

Aa
12 Temmuz 2026 Pazar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’nın en önemli ulaşım güzergahlarından Cemil Şeboy Caddesi’ni baştan sona yeniledi. Yol ve yaya geçitlerinde yapılan düzenlemelerle hem sürücüler hem de yayalar için daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en kalabalık ilçesi Buca'daki yol yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek ilçenin ana arterlerinden Cemil Şeboy Caddesi'ni baştan sona yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın göreve gelmesinin ardından kent genelinde başlatılan ulaşım yatırımları kapsamında, Bucalıların uzun süredir yenilenmesini talep ettiği caddede çalışmalar tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda çalışan İZBETON ekipleri, deforme olan asfaltı sökerek güzergahı sıcak asfaltla kapladı. Çalışmalar kapsamında, Ulaşım Dairesi Başkanlığı da araç ve yaya trafiğinin daha güvenli ve konforlu hale gelmesi amacıyla yaya geçitlerini yeniledi. Koşu Yolu Kavşağı, Fil Heykeli Kavşağı ve cadde üzerindeki tüm yaya geçitleri modernize edilerek güvenli ulaşıma uygun hale getirildi. Şirinyer Aktarma İstasyonu ile Fil Heykeli arasında uzanan yaklaşık 1,5 kilometrelik cadde, daha güvenli, konforlu ve modern bir görünüme kavuştu. Buca'nın en önemli ulaşım akslarından biri olan ve Menderes Caddesi'ne alternatif olarak yoğun şekilde kullanılan Cemil Şeboy Caddesi, özellikle hastanelere ve Şirinyer bölgesine ulaşımda vatandaşların en çok tercih ettiği güzergahlardan biri olma özelliğini taşıyor.

“Ağır vasıtalar geçince evlerde deprem etkisi oluşuyordu”
Yıllardır caddede yaşanan sorunlara dikkat çeken Efeler Mahalle Muhtarı Metin Aktaş, “Cemil Şeboy Caddesi, uzun yıllardır yenilenmeyen ana arterlerimizden biriydi. Toplu taşıma ve ağır tonajlı araçların yoğun olarak kullandığı caddede, yağmur suyu ızgaralarının çevresindeki asfalt aşındığı için araçlar geçerken çevredeki binalarda adeta deprem etkisi hissediliyor, büyük gürültü oluşuyordu. Yolun bozuk olması da ulaşımı olumsuz etkiliyordu. Uzun süredir talep ettiğimiz asfalt yenileme çalışması tamamlandı. Ayrıca yaya geçitleri de düzenlendi. Mahallemiz adına Başkanımız Dr. Cemil Tugay'a teşekkür ediyorum” dedi.

“Büyükşehir, Buca'daki ana arterlerin büyük bölümünü yeniledi”
Başkan Dr. Cemil Tugay döneminde Buca'da önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Efeler Mahalle Muhtarı Metin Aktaş, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'daki ana arterlerin büyük bölümünü yeniledi. Uzun yıllardır yaşanan asfalt sorunu çözülmeye başladı. Yol çalışmalarının yanı sıra Buca Metrosu ve yeni yeşil alanlar gibi önemli yatırımlar da ilçemize kazandırılıyor. Cemil Başkanımız bu konuda büyük bir çaba sarf ediyor.  Yapılan hizmetlerden memnunuz” diye konuştu. 

“Şikayetlerimiz kısa sürede çözüme kavuşuyor”
30 yıldır mahallede yaşayan Ergun Boduroğlu, "Asfaltın bozuk olması nedeniyle ağır tonajlı araçlar geçtiğinde evlerimiz sarsılıyor, özellikle geceleri büyük rahatsızlık yaşıyorduk. Başkanımızın katkılarıyla bu sıkıntılar giderildi. Yapılan asfalt çalışmasıyla bu sorun ortadan kalktı. Mahallemiz çok daha güzel ve konforlu hale geldi. Karşılaştığımız sorunları ilettiğimizde kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başkanımızın kentimizdeki çalışmaları çok güzel” dedi.

“Gayet güzel bir asfalt çalışması yapıldı”
Mahalle sakinlerinden Mehmet Alkaya da yenilenen yoldan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Yağışlar nedeniyle asfalt zamanla yıpranmış, yoğun araç trafiği de yolu kullanılamaz hale getirmişti. Özellikle Fil Heykeli Kavşağı'nda ciddi sorunlar yaşanıyordu. Çalışmalar sırasında kısa süreli sıkıntılar yaşasak da sonunda çok güzel bir yol kazandık. Gayet başarılı bir asfalt çalışması oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Buca’nın ana arterleri yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'nın ana arterleri ile cadde ve sokaklarında kapsamlı bir yenileme çalışması yürütüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın göreve gelmesinin ardından Cemil Şeboy Caddesi, Şirinyer, Uğur Mumcu, Menderes, Yavuz Sultan Selim, Dede Korkut, Doğuş, Barbaros Hayrettin Paşa, Atatürk, İstiklal, Özmen, Karatekeli, Gazi Osmanpaşa, Azerbaycan, Türkmenistan ve Şehir Er Zeki Toker caddeleri başta olmak üzere ilçedeki çok sayıda cadde ve sokak yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne taştı

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, fener alayı, bin dronla gerçekleştirilen ışık gösterisi, havai fişekler ve Ceza konseriyle kutlandı. Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan binlerce İzmirli, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünün gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Detaya Git

Cumhuriyet’in 103’üncü yaşına özel gece

29 Ekim 2026 Perşembe

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldı. Halk dansları ve halk türküleri eşliğindeki kutlamada Cumhuriyet’in 103’üncü yaşı anısına pasta kesildi.

Detaya Git

Yelkenler Cumhuriyet için açıldı, kupalar sahiplerini buldu

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açık Yat Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “103’üncü Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları” sona erdi. Üç etapta yarışan takımlar Körfez'de renkli görüntüler oluşturdu. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Detaya Git

Körfez'de Cumhuriyet rüzgarı esti

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü coşkusu Körfez’e taşındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “103. Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları”nın son etabı başladı. İzmirlilerin sahilden ilgiyle izlediği yarışlar, Körfez’de renkli görüntülere sahne oldu.

Detaya Git
←