- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Hayata geçirdiği yeşil alan düzenlemeleriyle kentlilere soluk aldıracak park ve rekreasyon alanları oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'da bir süredir atıl durumda bulunan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı'nı da yenileme çalışmalarında yüzde 50 seviyesine geldi. 180 bin metrekarelik rekreasyon alanı, İzmirlilerin kenti seyredebileceği terası, çocuk oyun alanı, spor aktiviteleri ve dinlenme alanları ile kentin yeni cazibe merkezi olacak. Rekreasyon Alanı’nda FIFA standartlarında futbol sahası ve 500 kişilik tribün, 450 metre uzunluğunda koşu yolu ve bisiklet parkurları, çocuklar için trafik eğitim parkı, oyun, spor ve piknik alanları bulunacak. Kapalı girişler yeniden aktif hale getirilerek alanın güneyindeki Gültepe mahallesiyle bağlantı kurulması sağlanacak. Teraslara spor aletleriyle yeni işlevler kazandırılacak. Var olan yapısal alanlar da kentsel donatılarla zenginleştirilerek seyir terasına dönüştürülecek. Park içerisinde düzenlenecek etkinlikler için çim alan bulunacak. Bin 600 metrekarelik çocuk oyun alanı kaydırak ve tırmanma gibi yeni nesil çocuk oyun grupları ile donatılacak. Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’ndaki yenileme çalışmaları 2021 yılının sonunda tamamlanacak ve 17.3 milyon liraya mal olacak.
Ağaçlar korundu
Yenileme projesinde, alanda bulunan 3 bin 150 ağaç korundu ve 496 yeni ağaç için ise yer ayrıldı. Geniş yeşil yüzeylerde kurakçıl peyzaj bitkileriyle su tasarrufunun sağlanması planlandı. Yapısal birimler alanın büyük bölümünün su koruma havzasında yer alması nedeniyle mobil olarak tasarlandı. Rekreasyon alanında şuana kadar 3.5 kilometrelik yağmursuyu hattı, 2.1 kilometre uzunluğunda betonarme duvar imalatı, yol kazıları, aydınlatma altyapısı, su deposu, tribün binası kaba inşaatı, terasların beton işleri tamamlandı. Toprak serimi, taş döşeme, yolların betonlama işleri sürüyor. Alan 2003 yılında dönemin belediye başkanı Ahmet Piriştina tarafından hizmete açılmıştı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
16 saatlik mücadeleyle tarih yazdı
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yaşındaki otizmli yüzme sporcusu Tuna Tunca Kuzey İrlanda-İskoçya arasındaki 36 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçti.
“İzmir ile Erbaa arasındaki dostluk köprüsü büyüyecek”
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Yaprak Festivali’nde Tokatlılarla buluştu.
İzmir Marina’da su sporları heyecanı başladı
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZDENİZ iş birliğiyle düzenlenen 2026 Yaz Sezonu Su Sporları Eğitimleri, İzmir Marina’da başladı.
İzmir’de yaz piknikleri coşkuyla başladı
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal destek çalışmalarının yürütüldüğü mahallelerde yaşayan yurttaşlar için düzenlediği yaz piknikleri başladı.