Kapat

Haberler

​Baharın gelişi Kültürpark’ta kutlanacak

Aa
19 Mart 2026 Perşembe
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle 21 Mart’ta Kültürpark’ta düzenlenecek Bahar Bayramı; konserlerden atölyelere, dans gösterilerinden gastronomiye uzanan zengin programıyla İzmirlilere renkli ve coşkulu bir gün yaşatacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı iş birliğiyle ilkbaharın gelişi Kültürpark’ta kutlanacak. 21 Mart’ta düzenlenecek Bahar Bayramı, birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. Ateşten atlama ritüelinden konserlere, sergilerden atölyelere kadar pek çok etkinlik İzmirlilerle buluşacak. Bahar Bayramı kapsamında ebru sanatı ve yumurta boyama gibi çocuklara yönelik etkinliklerin yanı sıra sergiler, Türk dünyası lezzetlerinin yer alacağı gastronomi alanları, ünlü sanatçıların konserleri ile dans ve müzik gösterileri düzenlenecek.
                                                           
Dolu dolu bahar programı
Program, 13.30-16.30 saatleri arasında Kazakistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan gelen öğrenci topluluklarının gösterileriyle başlayacak. Aynı saatlerde iki oturum halinde ebru sanatı çalışmaları gerçekleştirilecek. Çocuk ve veli atölyeleri 15.30-16.30 saatleri arasında düzenlenecek. Ana sahnedeki konserler ise 16.30’da başlayacak. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Dans ve Müzik Gösterisi’nde Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan sanatçılar sahne alarak görsel bir şölen sunacak. Saat 18.30’da Çinare Melikzade, 19.30’da Şahsenem ve 20.30’da Tual sahne alarak İzmirlilere keyifli bir akşam yaşatacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de afet bilinci sanal gerçeklikle güçleniyor

10 Nisan 2026 Cuma

Buca Toros’taki dev eğitim merkezinde teknoloji ve güvenlik buluştu. Yurttaşlar, 7 büyüklüğündeki depremi sanal gerçeklikle deneyimleyerek “korkmayı” değil, “doğru hamleyi” öğreniyor.

Detaya Git

Efes Mimas Yolu’nda bahar yürüyüşü

10 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Efes Mimas Yolu bahar yürüyüşünde 180 doğasever, Kavacık’tan başlayarak 11 kilometrelik parkuru tamamladı. Katılımcılar hem doğanın tadını çıkardı hem de çevre temizliği ve kitap bağışıyla sosyal sorumluluk örneği sergiledi.

Detaya Git

İZMAR’ın 22’nci mağazası Osmangazi’de açıldı

10 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmirliyi ekonomik ve güvenli alışverişle buluşturmak için kente kazandırdığı tanzim satış mağazası İZMAR, 22’nci şubesini Bayraklı Osmangazi’de hizmete açtı.

Detaya Git

Başkan Tugay'dan Eşki'ye destek

10 Nisan 2026 Cuma

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Detaya Git