- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da kuracağı Cumhuriyet tarihinde opera sanatı için özel olarak inşa edilecek ilk yapı için düzenlediği yapım ihalesinin birinci aşaması tamamlandı. İhale Komisyonu’nun yaptığı değerlendirmelere göre, 5 istekli firmanın verdiği teklifler ve belgeler tek tek okundu. İhale Komisyonu değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde 2. oturum kapalı olarak gerçekleşecek ve opera binasını inşa edecek firma belli olacak.
İhaleye katılan firmalar ve teklifleri ise şöyle;
DOĞUŞ İNŞ. ve TİC. A.Ş ile ODAK İNŞ. MÜH. MAD. SAN. VE TİC A.Ş- iş ortaklığı: 385 milyon TL
ERMİT MÜH. İNŞ. SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ ile TACA İNŞ. ve TİC. LTD.ŞTİ iş ortaklığı: 328 milyon 800 bin TL
ÇAĞDAN MÜH. MÜT. SAN. ve TİC. A.Ş ile WAAGNER-BIRO AUSTRİA STAGE SYSTEMS AG KONSORSİYUM iş ortaklığı: 379 milyon TL
TBM LTD. ŞTİ. ve ALTINDAĞ LTD. ŞTİ. ile İNTİM YAPI TİC. iş ortaklığı: 319 milyon 480 bin TL
KMB METRO İNŞ. ile NAS İNŞ. SAN. TİC. iş ortaklığı ve NAS İNŞ. SAN. TİC. A.Ş. KONSORSİYUMU: 314 milyon 747 bin TL
Türkiye’nin gözbebeği olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2017 yılının ilk aylarında inşaatına başlayacağı opera binası İzmir’in yeni sanat mabedi, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa'daki sayılı örnekler arasında yer alacak.
2010 yılında Ulusal Mimari Yarışması ile projesi belirlenen mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanda inşa edilecek opera binası, Cumhuriyet tarihindeki "opera sanatına özel" ilk yapı olacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, 2017 yılının ilk aylarında inşaat çalışmalarında ilk kazma vurulacak. İzmir, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ardından Avrupa'nın en önemli sanat binalarından birine daha kavuşmuş olacak.
Mimarisi ile parmak ısırtacak
İzmir Opera Binası, sahip olduğu mimari özellikleri ve teknik donanımıyla uluslararası alanda da ön plana çıkacak. Bu muhteşem yapıda 1435 kullanıcı kapasiteli ana salon ve sahneler, 437 seyirci kapasiteli küçük salon ve sahnesi, prova salonları, opera bölümü, bale bölümü, 350 seyirci kapasiteli avlu-açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler, teknik merkez ve 525 araç kapasitesine sahip otopark yer alacak. Tesis yaklaşık 73 bin 800 m²’lik inşaat alanına sahip olacak.
Körfez manzarasına açılacak
Binanın ön fuaye olarak adlandırılan bölümü ise kitapçısı, opera dükkanı, bistrosu ve bilet gişesi ile bütün gün açık tutulan sosyal bir mekan olarak tasarlandı. Fuayenin önünden geçen yol üzerinde otopark, toplu taşıma durağı, araba ve taksi cepleri düzenlenecek. Denize bakan meydan ve caddeden iki ayrı giriş olacak. Bilet kontrolünü takiben vestiyer, asansörler ve ana fuayeye çıkan geniş merdivenlere ulaşılacak. Ana fuaye denizden gelen düzlemin yükselerek yapının içine girdiği yer olarak planlandı. İrtifadan dolayı deniz ile arasındaki mesafenin görsel olarak kapanmasıyla bu bölüm körfez manzarasına açılacak.
Sahnenin gerisinde, arazinin derinliğinin izin verdiği ölçüde düz ayak yapılandırılmış üretim alanı olacak. Buradaki ofisler, atölyeler, çalışma ve prova odaları bir avlu etrafında toplanacak. Farklı girişlerden beslenen bu bölümde iç atriumlar oluşturulacak, çalışanlar için sosyalleşme imkanları yaratılacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Büyükşehir’den anlamlı açılış
7 Ocak 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 2024 yılında hayatını kaybeden yakın çalışma arkadaşı Haydar İnanır’ın adını taşıyan spor tesisinin açılışını yaptı.
Başkan Tugay afetlere dirençli kentler için Ankara’ya gidecek
7 Ocak 2026 ÇarşambaTürkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, afetlere dirençli kentler vizyonu kapsamında 8–9 Ocak tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek programa katılmak üzere başkente gidiyor.
Ahmed Adnan Saygun, adını taşıyan merkezde anıldı
7 Ocak 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), adını taşıdığı Cumhuriyet dönemi çağdaş Türk besteciliğinin öncülerinden, eğitmen ve orkestra şefi Ahmed Adnan Saygun’u, vefatının 35. yılında anma etkinliğiyle andı.
Minikler güne Büyükşehir’in menüsüyle başlıyor
7 Ocak 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla çocukların güne sağlıklı başlamasını sağlıyor.
