Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Mart

İZBAN Selçuk’a uzuyor

TÜMÜ PAYLAŞ

İZBAN Selçuk’a uzuyor
İZBAN Selçuk’a uzuyor
İZBAN Selçuk’a uzuyor
İZBAN Selçuk’a uzuyor
İZBAN Selçuk’a uzuyor
İZBAN Selçuk’a uzuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 26 kilometrelik İZBAN Selçuk hattındaki 2 istasyon ve 2 karayolu üst geçidi ile 6 menfez tipi karayolu alt geçidi için yapım çalışmalarına başladı. Selçuk hattının da tamamlanmasıyla, İZBAN’ın toplam hat uzunluğu 136 kilometreye çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı’dan sonra Selçuk’a kadar uzatılması için yapım çalışmalarına başlandı. Daha önce 80 kilometrelik İZBAN hattını 30 kilometre daha uzatan Torbalı bölümünün istasyon ile karayolu alt-üst geçit inşaatlarını tamamlayarak açılışa hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 26 kilometrelik Selçuk hattındaki Sağlık ve Selçuk istasyonları ile 2 karayolu üst geçidi ve 6 adet menfez tipi karayolu alt geçidini inşa ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştirecek.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber