Haberler

Bir elmanın iki yarısı gibiyiz

Aa
Wednesday, August 30, 2017
İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleriyle yapılan bayramlaşmaya, 92 yaşındaki Şerif Özgün'ün yazdığı mektup damga vurdu. Dinleyen herkesi duygulandıran mektubunda Şerif Dede, Huzurevi personeli ve sakinlerini bir elmanın iki yarısına benzetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk sosyal yaşam kampüsünü Buca'da kurdu ve yıllardır Gürçeşme'de hizmet veren Huzurevi'ni de, lüks otelleri aratmayan yeni binasına taşıdı. Doğayla iç içe konumu, temiz havası ve yüksek hizmet kalitesiyle oldukça beğenilen ve Türkiye'ye örnek gösterilen Huzurevi'nin sakinleri de yeni evlerinden ve hayatlarından fazlasıyla memnun görünüyor.

Kuşlar gibi çırpınıyorlar
Bayramlaşmak için huzurevini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, ikinci baharını yaşayan huzurevi sakinlerinin bu mutluluğuna ilginç bir şekilde tanık oldu. 92 yaşındaki Şerif Özgün, Gökçe ile bayramlaştıktan sonra yazdığı bir mektubu

kendisine okumak istediğini söyledi. Şerif Dede, Yalnızlığım ile Allah'a, sahipsizliğimle devletime sığındım diyerek başladığı şiir tadındaki mektubunda Sosyal Yaşam Kampüsü içindeki yeni evini şöyle tasvir etti

Kuşbakışı tepeden Kale'yi seyrediyorum. Orman içinde yeşil çamların arasında bir huzurevi.

Müdüründen, aşçısına tüm personel, bize hizmet vermek için kuşlar gibi çırpınıyorlar.

Gece gündüz demiyorlar. Sıcak sevgileriyle kucaklıyorlar. Bir elmanın yarısı gibi olduk.

Sevgi, saygı, hoşgörü, muhabbet karşılıklı. Ben yazarken ağladım, siz okurken ağlamayın. Sahipsiz emekli beyler, hanımlar huzurevinde hep birlikteyiz.

İstanbul'da doğdu, İzmirli oldu
İstanbul'da dünyaya geldiğini ve 74 yaşına kadar orada yaşadığını ifade ederek mektubunu Şimdi İzmirli oldum sözleriyle noktalayan Şerif Özgün'ün yüreğinden dökülen bu sözler, Genel Sekreter Gökçe'yi bir hayli duygulandırdı. Tek amaçlarının 7'den 70'e tüm İzmirlilerin mutluluğu olduğunu dile getiren Gökçe, Şerif Amca gibi kıymet bilen, samimiyetini esirgemeyen büyüklerimizin gülen yüzünü görmek dünyalara bedel diye konuştu.

Dr. Buğra Gökçe'ye ziyaret sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serpil Keskin eşlik etti.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Scientific mobilization for a “Healthy Gulf”

Thursday, March 26, 2026

An international conference organized by İzmir Metropolitan Municipality as part of its “Healthy Gulf” vision has started at the Tarihi Havagazı Fabrikası Cultural Center.

Detaya Git

Tugay: “A great pleasure to be on this beautiful island”

Thursday, March 26, 2026

Dr. Cemil Tugay, Mayor of İzmir Metropolitan Municipality, travelled to the Turkish Republic of Northern Cyprus (TRNC) for a series of official engagements.

Detaya Git

Hülya Özdemir Nutku International İzmir Theatre Festival Begins

Wednesday, March 25, 2026

The Hülya Özdemir Nutku International İzmir Theatre Festival is being held for the 44th time by İzmir Metropolitan Municipality.

Detaya Git

A Breeze from Azerbaijan in İzmir

Thursday, March 19, 2026

Spring Festival, regarded as the harbinger of spring across the Turkic world, was celebrated in İzmir with a special night featuring Azerbaijani artists. Hosting the event, the Mayor of İzmir Metropolitan Municipality, Dr. Cemil Tugay,

Detaya Git