Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

28° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Seferihisar Kocaçay deresi Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Kocaçay Deresi ve çevresine kamusal kimlik kazandırmak ve kentlinin kullanımına yönelik doğa esaslı çözümlerle buluşturmak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. İzmir’in Seferihisar İlçesinde yer alan Kocaçay Deresi ve çevresinin sürdürülebilir kentleşmeyi gözeterek tasarlanması projenin ana konusunu oluşturmaktadır. Birlikte yaşamak, mümkün olanı paylaşmak, sosyal etkileşim alanları olarak kamusal olanları çoğaltmak, ekoloji ve biyolojik çeşitlilik için kent ve kırsalı birbirine bağlamak, iklime uyumlu ve geleceğe dönük öneriler proje kapsamında geliştirilmiştir. 

136.000 metrekarelik alanda yapılacak projeyle, dere ıslahının yanı sıra seyir terasları, bitki adası, yaya köprüsü yapılacaktır. 2024 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan proje kapsamında alana 484 ağaç dikimi yapılacak. Karbon tutan bitkilerden oluşturulan yeşil çitle çevrelenen dere kenarında ahşap güneşlenme terası, oturma birimleri, yürüyüş yolları ile oyun alanları oluşturulacaktır.