Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi Güncel Yapım Durumu

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Alan İle İlgili Genel Bilgi

İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Örnekköy Mahallesinde bulunan ve çalışmaları 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. Maddesi kapsamında Belediyemizce yürütülen 18 Ha büyüklüğündeki proje alanında, 1290 adet yapının her birinin arazi tespitleri yapılarak hazırlanmış olan veri tabanı ve hak sahipliği dosyalarında süreç içerisinde veraset vb. nedenlerle gerekli olan güncellemeler yapılmaktadır.
 
Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar

Proje çalışmaları tamamlanarak hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerinin yapılması, sözleşmelerinin imzalanması ve tapu devirlerinin yapılması işlemleri, alanda bulunan iletişim merkezinde görevli personellerimiz vasıtasıyla devam etmektedir.
Hak sahiplerinin % 97 si ile sözleşmeler imzalanmıştır.  Sözleşme imzalayan hak sahiplerinin tapu devirlerini yapabilmeleri amacıyla tapularında bulunan haciz, ipotek, şerh vb. kısıtlayıcıların kaldırılması sürecinde, Belediyemiz personelince hak sahiplerine gereken destek sağlanmaktadır. 
 
Yapıma Yönelik Gerçekleştirilen 

Kentsel dönüşüm alanında 2886 sayılı Kanun kapsamında kat karşılığı esası ile inşaat yapım ihalesi yapılması hususunda Meclis Kararı alınmıştır. Uzlaşma sağlanan imar adalarında yapım aşaması etaplar halinde başlatılmış, etap kapsamında yapılacak konutlardan hak sahiplerine ait olacakların belirlenmesi için kura düzenlenmiştir. İnşaat etaplarına ait Sözleşme, Teknik ve İdari şartnameleri içeren ihale dokümanları hazırlanmıştır. Encümen tarafından 2886 sayılı Kanun kapsamında kat karşılığı esası ile yapılan ihaleler neticesinde I. Etap için yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış, alanda mevcut yapılar tahliye edilerek yıkılmış ve hak sahiplerine yeni konutları teslim edilinceye kadar kira yardımı ödemesi yapılmıştır. I. Etap kapsamında 130 konut 13 işyeri olmak üzere toplam 143 bağımsız birimin teslim edilmesi ile birlikte sosyal uyum sağlanması için vatandaşlar ile birlikte site yönetim hizmetleri yürütülmüştür. Encümen tarafından 2886 sayılı Kanun kapsamında kat karşılığı esası ile yapılan ihaleler neticesinde II. Etap kapsamında alanda mevcut 72 adet bağımsız birim tahliye edilmiş ve hak sahiplerine yeni konutları teslim edilinceye kadar kira yardımı ödemesi gerçekleştirilmiştir. II. Etap kapsamında 170 konut 20 işyerinin inşaatında yapı denetim faaliyetleri İmar Kanunu’nun 26. Maddesi kapsamında Belediyemiz personeli tarafından yürütülmüştür. Yapı Kullanma İzin Belgeleri alınarak kat mülkiyet, tesis edilmiş olup konutların hak sahiplerine teslimleri tamamlanmıştır. III. ve IV. Etap kapsamında 1018 konut yapımının İZBETON A.Ş. tarafından yapılması için Protokol imzalanmıştır. III. ve IV. Etap kapsamında 366 adet bağımsız birim tahliye edilmiş ve hak sahiplerine yeni konutları teslim edilinceye kadar kira yardımı ödemesi yapılmaktadır. III. ve IV. Etap yapım faaliyetleri devam etmekte olup yapı denetim faaliyeti Belediyemiz personeli tarafından yürütülmektedir. V. Etap kapsamında 560 konut 15 işyeri için Encümen tarafından 2886 sayılı Kanun kapsamında kat karşılığı esası ile yapılan ihaleler neticesinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. 221 adet bağımsız birimin tahliyesi gerçekleştirilerek yapıların yıkımı tamamlanmış, hak sahiplerine kira yardımı ödemesine başlanmış olup inşaat yapım işleri devam etmektedir. VI. Etap kapsamında imar adalarının oluşturulabilmesi amacıyla Encümence imar uygulaması kararı alınmıştır. Yeni etapların belirlenmesine yönelik çalışmalar da devam etmektedir.