Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Mavişehir Sahili 1. Etap Projesi (Flamingo Doğa Parkı 1. Etap)

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Proje alanı İzmirdeniz Projesi, 1. Bölge (Mavişehir-Bostanlı) içerisinde kalan balıkçı barınağı ve yakın çevresini kapsamaktadır. Proje kapsamında gölgeleme, depolama, bekleme/buluşma ve kuş gözlemi aktivitelerine hizmet etmek amacıyla üniteler projelendirilmiştir.

Gediz Deltasına giriş noktasında yer alan “Bilgilendirme Noktası” ünitesinde gölgelikli toplanma ve oturma alanı tasarlanmış olup 10 adet bilgilendirme panosu yer almaktadır. Bu panolarda Gediz deltası hakkında genel bilgiler, deltanın oluşumu, bölgede yaşayan kuşlar, lagünler, kıyı bataklıkları deltanın sahip olduğu biyoçeşitlilik, deltada balıkçılık, sazlıklar, Üçtepeler ve balıklar konu başlıklarında bilgilendirmeler yer almıştır. Bu ünite aynı zamanda delta  boyunca yapılacak kuş gözlem aktivitelerinin buluşma ve başlangıç noktasıdır. 
Proje kapsamında balıkçı barınağı içerisinde yer almak üzere bir “Kuş Gözlem Ünitesi” de tasarlanmıştır. Ünite üzerinde civarda gözlemlenebilen Pelikan, Martı, Sumru, Batağan, Karabatak, Flamingo ve Sakarmeke türleri ile ilgili bilgilendirme panoları, gölgelikli gözlem alanı ve oturma yüzeyleri yer almaktadır.

Mavişehir Sahili Çevre Düzenleme Projesi kapsamında üretilen gözlem noktası yakınındaki alan Gediz Deltası içerisindeki yer alan çeşitli türlerle bitkilendirilmiştir.