Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Kültürpark Yenileniyor

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Ada Ve Göl Gazinosu Restorasyonu
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin ve ülkenin kültürel geçmişinde önemli bir yere sahip olan Ada ve Göl gazinolarını ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Aslına uygun şekilde yeniden inşa edilecek Göl Gazinosu’nun temeli atıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent belleğine sahip çıkmaya devam ediyor. 1930’lu yıllardan günümüze, İzmir ve Türkiye’nin fuarcılık, kültür ve sanat tarihinin en önemli mekânlarından biri olan Kültürpark’taki Ada ve Göl gazinolarının aslına uygun olarak yenilenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. 
 
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda tarihi Göl Gazinosu’nda yıkım çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Göl Gazinosu’nu aslına uygun şekilde yeniden inşa etmek için çalışmalara başladı.
 
Kültürpark Fuar Kapıları Restorasyon
 
Kapılar Kültürpark’ın açıldığı 1936 yılından itibaren varlığını sürdüren kentin önemli simge yapıları olmuşlardı. Bu nedenle tartışmasız tarihi, mimari ve kent belleği açısından korunması gerekli simge değerleri vardır.
 
Kültürpark giriş kapılarına genel yaklaşımımız özgün formlarını ve kent belleği açısından anımsanan öğelerini sağlam olanlarda koruyarak geleceğe taşımaktır. Sağlamlık sorunu bulunan ve tarihi ya da mimari önemi bulunan kapılarda rekonstrüksiyon (yeniden yapım) önerilmektedir. Yapılarda çeşitli dönem ekleri görülmektedir. Kapılar niteliksiz olarak görülen ve karmaşa içeren bu eklerden arındırılacaktır. Güncel ve gelecek ihtiyaçlar göz önüne alınarak çağdaş malzeme ve formlar kullanılarak yeni çözümler önerilmiştir. Lozan Kapısının restorasyon çalışmaları 2022 yılında tamamlandı. 9 Eylül ve Montro Kapılarındaki çalışmalar sona yaklaşırken, Cumhuriyet ve 26 Ağutos Kapılarının restorasyonu Nisan 2024 tarihine kadar tamamlanacaktır.