Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Konum Al

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Konum Al projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Acil İzmir uygulaması telefonlarında mevcut olmayan kişiler için geliştirilmiştir. Afet sonrası iletişim sorunlarını aşmayı ve vatandaşlara en hızlı şekilde ulaşmayı hedeflemektedir.
Kişiler, olası afet durumunda kendilerine SMS ile gönderilen linke giriş yaptıklarında konum bilgileri yetkililerin yönetim panelinde görünür. Böylece itfaiye ekipleri ile yardımcı gönüllülerin en hızlı şekilde afet yerine müdahale etmesi amaçlanmaktadır.
Olası bir afet esnasında Konum Al projesi aracılığıyla İzmir’de yaşayan tüm telefon kullanıcılarına SMS atılır. Bu SMS ile 28 saat boyunca kişilere ulaşmaya çalışılır. Ulaşılmayan kişilerin bilgileri sisteme düşer ve bu kişilere ulaşana kadar deneme yapılır. Bu denemeler kişilere ulaşana kadar devam eder. Ulaşılan anda kişilerin telefonlarına bir link düşer. Kişiler linke tıkladığı anda yönetim paneline konumları gönderilir. Yönetim panelde görünen konum bilgisi ile İtfaiye ekipleri ve gönüllüler olay yerine ulaşır.