Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Kadın Danışma Merkezi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Çankaya Mahallesi 155 sokak No:18 Hatay/Konak adresinde hizmet veren Kadın Danışma Merkezimizde, birebir görüşmelerle, kadınlara danışmanlık hizmeti veriyor, sosyal yönlendirmeler yapıyoruz.

Psikolojik Danışmanlık: Kadına yönelik şiddetin temel nedeni olarak görülen toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık, kadınların ruh sağlığını etkileyen önemli faktörlerden biridir. Kaygı bozuklukları, psikosomatik bozukluklar, kadına yönelik şiddet gibi sorunlar için ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz.
 
Hukuk Danışmanlığı: Danışanlarımızı, yasal hakları konusunda bilgilendiriyor, yaşadıkları adli sorunlarla ilgili seçenekleri açıklıyoruz. Gerektiğinde danışanlarımızı Baro Adli Yardım Bürosu’na veya Baro Kadın Hakları Merkezi’ne yönlendiriyoruz. 

Sosyal Hizmetler Konusunda Destek: Danışanlarımızın ihtiyaçlarına göre, İzmir ili içinde faaliyet gösteren kamuya ait sosyal hizmet mekanizmaları konusunda bilgilendirme ve yönlendirmeler yapıyoruz.

Eğitim Çalışmaları ve Atölyeler: Uzmanlarla birlikte, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddetle Mücadele, Kadın Sağlığı, Kadının İnsan Hakları ve benzeri birçok konuda eğitimler veriyor, ayrıca psikodramatik yöntemlerin kullanıldığı grup çalışmaları ve atölyeler düzenliyoruz.

Oyun Odası Etkinlikleri: Kadınlar merkezimizde danışmanlık hizmeti alırken, çocukları anaokulu öğretmeni gözetimindeki oyun odasında zaman geçirebiliyorlar. Bu sırada öğretmenlerimiz çocukları izleme imkanı buluyor ve gerektiğinde psikologlara yönlendiriyorlar.