Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

IOT Aydınlatma Kontrol ve Network Altyapısı

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi akıllı şehir vizyonuna uygun olarak Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen aydınlatma kontrol ve arıza tespit sistemleri, sahip olunan loraWAN ağı üzerinden internet servis sağlayıcılardan bağımsız çalışarak şehirdeki aydınlatma, sulama, güvenlik kontrolleri gibi otomasyon işlerini kolaylaştırmaktadır.

İzmir'de meydana gelen tüm aydınlatma arıza tespit ve kontrol işlemleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi arıza tespit ekipleri tarafından noktalar gezilerek yapılıyorken IOT ile bu tespitler, zaman ve iş gücü kaybı olmadan tek bir bilgisayar ekranından bildirim alınarak yapılmaya başlanmıştır. Aynı zamanda sahada çalışan aydınlatma sistemleri uzaktan programlanabilir, konfigrasyonları değiştirilebilir hale getirilmiştir. Belediyemizin iştiraklerinin tamamına yönelik arıza tespit ve kontrol sistemleri geliştirmeleri devam etmektedir.

LoraWAN ağ altyapısı ile gerçekleştirilen aydınlatma sistemleri artık uzaktan kontrol edilebilmekte ve arıza tespitleri de kolayca yapılabilmektedir. Sahada cihaz montajları devam ederken, sistemin kurulu olduğu bölgelerin canlı takibi ve sorun tespiti de uzaktan gerçekleştirilmektedir. Bu sayede, saha personeli söz konusu bölgeleri düzenli olarak kontrol amaçlı dolaşmak zorunda kalmamaktadır. Bu durum, personelin kritik arızalara müdahale hızını arttırmakta ve daha etkin bir şekilde hizmet verebilmesine olanak sağlamaktadır.