Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Gaziemir Aktepe - Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Alan İle İlgili Genel Bilgi

İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Aktepe Emrez Mahallelerinde bulunan ve çalışmaları 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. Maddesi kapsamında Belediyemizce yürütülen 122 Ha büyüklüğündeki proje alanında, 4968 adet bağımsız birim bulunmaktadır.
 
Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar

Her bir yapının tek tek ayrıntılı olarak yapılan arazi tespitleri yapılarak toplanan veriler veri tabanına aktarılmış ve hak sahiplikleri belirlenmiştir. Hak sahiplerinin sahip oldukları zemin ve zeminüstü envanteri karşılığında, proje sonrası yeni konutlardan hak edecekleri yeni inşaat alanlarını hesaplamaya yönelik çalışmalar yapılarak dağıtım modeli oluşturulmuştur.
Tüm bu veriler ışığında mevcut kullanım kararları yeniden tasarlanarak, kentsel mekân standartlarında yaşam alanları oluşturma hedefi ile alan bütününde kentsel tasarım ve avan mimari proje elde edilmesi için Mimari Fikir Proje Yarışması düzenlenerek alanın kentsel tasarım ve mimari avan projeleri oluşturulmuştur.
Proje ile alanda yaklaşık 10.000 bağımsız birimde konut, konut altı işyeri ile turizm-ticaret fonksiyonu barındıran karma kullanımlı alanlar üretilmesi planlanmıştır. 1+1’den 4+1’e kullanımları içeren bu konutlar, açık alanlara, yol genişliklerine ve kullanım cephelerine göre 7 ile 15 kat arası değişen farklı yüksekliklerde inşaa edilmesi planlanmaktadır.
 
Yapıma Yönelik Gerçekleştirilen Çalışmalar

Maliye Bakanlığı’ndan Belediyemiz adına devir alınan I. ve II. Etapta yapım aşaması etaplar halinde başlatılmıştır. İnşaat etaplarına ait Sözleşme, Teknik ve İdari şartnameleri içeren ihale dokümanları hazırlanmıştır. I. Etapta yaklaşık 293 bağımsız birim için Belediyemiz Meclis Kararı ile İZBETON A.Ş. ile Protokol imzalanarak yer teslimi yapılmıştır. II. Etapta yaklaşık 261 bağımsız birim için 2886 sayılı Kanun kapsamında kat karşılığı esası ile inşaat yapım sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapılmıştır. I. ve II. Etapta zemin etütleri, üstyapı uygulama projeleri ve ada içi altyapı uygulama projeleri hazırlanmıştır. I. Etap ve II. Etap kapsamında 554 bağımsız birimin inşaatında yapı denetim faaliyetleri İmar Kanunu’nun 26. Maddesi kapsamında Belediyemiz personeli tarafından yürütülmektedir.