Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

İzmir Çocuk Faaliyet Merkezleri

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Çocuk Faaliyet Merkezleri

İzmir Çocuk Faaliyet Merkezleri; 6-14 yaş aralığındaki çocukların keyifli ve güvenli bir ortamda gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulan merkezlerdir. Merkezlerimizde çocukların okul dışındaki zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirmelerine ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayan atölye çalışmaları yürütüyor, aileleri de kapsayan bir sosyal destek hizmeti sürdürüyoruz.
Merkezlerimizde; çocuklara yönelik eğitim destek hizmetleri, sanatsal atölye çalışmaları ve kültürel geziler, çocuklara eğitim bilinci kazandırmak amacıyla aileler ve ilgili kurumlarla iş birliği çalışmaları, çocuk ve ailelerin ihtiyaç duydukları konularda eğitim ve seminer hizmetleri, bireye, aileye ve gruba yönelik psiko-sosyal destek çalışmaları gerçekleştirilmektedir. 
İlgili meslek elemanları tarafından Çocuk Hakları, Ebeveynlik Becerileri – Anne Babalıkta Ustalaşma Eğitimi, Ergenlik Dönemi Özellikleri, Etkili Oyun ve Oyunun Önemi, Bağımlılık, Kardeş Kıskançlığı/Rekabeti gibi konu başlıklarında eğitimler veriyoruz.
Uzundere Çocuk Faaliyet Merkezi 2015, Buca Çocuk Faaliyet Merkezi 2016, Güzelbahçe Çocuk Faaliyet Merkezi 2019, Toros Çocuk Faaliyet Merkezi 2019, Örnekköy Çocuk Faaliyet Merkezi 2021, Gümüşpala Çocuk Faaliyet Merkezi 2021, Limontepe Çocuk Faaliyet Merkezi 2021, Seferihisar 2021, Yenişehir Çocuk Faaliyet Merkezi 2022, Gürçeşme 2023 yılından bu yana kentsel olanaklara erişimi kısıtlı çocuklar ve ailelerine hizmet vermektedir.
Merkezlerimiz yaz tatili ve ara tatillerde de faaliyetlerini sürdürmektedir.

Masalevleri 

36 – 60 ay aralığındaki çocukların faydalandığı masalevlerimizde; çocukların gelişimsel özelliklerini bütüncül bir şekilde göz önünde bulundurduğumuz atölye uygulamalarını yürütüyoruz. Faaliyetlerimizi oyun aracılığı ile masal ekseni etrafında planlıyor, doğa ile iç içe sanatsal faaliyetleri içerecek şekilde düzenliyoruz.
Toplum gelişiminin kadın ve çocuklarla başladığı bilincinden hareketle Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü ile işbirliği yapıyoruz. Çocuklarını emanet edecek bir yer bulamadığı için çalışamayan anneleri güçlendirecek ve istihdama katılmalarını sağlayacak beceri ve meslek edindirme kurslarına dahil olmaları konusunda onları teşvik ediyoruz. Anneler kurstayken çocukları için erken çocukluk gelişimine yönelik çalışmalar yürütüyoruz.   Bu kurslarla mesleki eğitim ve istihdam şansının yanında farkındalık grup çalışmaları gerçekleştiriyor, annenin sosyal ve kültürel hayata katılımı konusunda yönlendirici ve kapsayıcı çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak, yaratıcılıklarını geliştirmek, sanatla buluşturmak ve değişen dünyayı iyi anlayan birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek amacıyla çocuk odaklı, eğitmen – ebeveyn destekli çalışma, doğa ile tanışma atölyeleri, sanatsal atölye çalışmaları, sosyo-kültürel faaliyetler, çocuk ve aileye yönelik çocuk hakları, eğitim ve seminerler düzenliyoruz. 
Seferihisar Masalevi 2016, Toros Masalevi 2019, Bayraklı Masalevi 2020, Kadifekale Masalevi 2020, Buca Masalevi 2020, Örnekköy Masalevi 2020, Tire Masalevi 2020, Gümüşpala Masalevi 2021, Limontepe Masalevi 2022, Aliağa Masalevi 2022. Bornova Masalevi 2022, Kemalpaşa Masalevi 2022, Menemen Masalevi 2022, Kınık Masalevi 2022, Gürçeşme Masalevi 2022, Yenişehir Masalevi 2022 Mersinli Masalevi 2023, Çiğli Masalevi 2023yılından bu yana hizmet vermektedir.

Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi 

Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi'nde 7-14 yaş arası çocukların çocuk hakları temelinde; kişisel, sosyal, bilimsel-teknolojik araştırma, tasarıma yönelik becerilerinin geliştirilmesi ve bu doğrultuda erişilebilir ve yenilikçi eğitim kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayan çalışmalar sürdürülmektedir.
Merkezde; Hayaller ve Haklar Atölyesi, STEM Atölyesi, Robotik Kodlama, Doğa ve Resim Atölyeleri düzenlenmektedir.