Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Çevre İlçelerimizde Tarihi Ayağa Kaldırıyoruz

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Bergama Paşaköy  Köyü
 
Bergama’ya bağlı Paşaköy Mahallesi’nde köyün merkezinde bulunan türbenin, yapı halk arasında “Beşe Dede Türbesi” olarak da anılmaktadır, restorasyonu tamamlanmıştır. Batı duvarında oluşan derin çatlaklardan dolayı yapının yıkılma tehlikesi vardı.  Özgününe uygun malzemeler kullanılarak duvar ve çatı tadilatları tamamlandı. Yapının içinde yer alan kısmen bozulmuş durumda olan mezarların onarımları yapıldı.
 
Menemen İğnedere Köyü
 
İğnedere Çeşmesi, restorasyonu yapılırken, yapının özgünlüğünü bozan muhdes malzemelerinden arındırılarak çeşme ortaya çıkarıldı. Çevre düzenlemesi kapsamında yerleştirilecek oturma grupları ile çeşmenin tarihsel niteliğini yansıtırken mahallede yeniden bir sosyal merkez niteliği kazandırılması da amaçlanmaktadır.

Tire’ Deki Restorasyonlarımız

Tire 201 Ada 3 Parsel
 
3 Katlı 247 m² alana sahip 20. yy sonlarında inşa edildiği tahmin edilen yapının restorasyon çalışmaları sonucunda butik otel olarak kullanımına devam edilmesi düşünülmektedir.
Yapı bodrum kat,zemin kat,birinci kat ve bahçe kısmı olarak ayrılmıştır. Zemin kat ve birinci katta odalar yer alırken, bahçeye kahvaltı salonu-mutfak ve wc bölümleri bulunan bir alan yapılmıştır.
 
Tire 1109 Ada 56 Parsel
 
Kurtuluş Mahallesinde yer alan yapı, 2011 yılında Tire Belediyesi tarafından kamulaştırma yoluyla satın alınmıştır. 3 katlı olan yapı restorasyon çalışmaları sonrasında Masal Evi olarak işletilmektedir.