Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Büyük Veri

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Büyük Veri

Büyük veri projesi ile yerel yönetimlerin hizmet kapsamını  artırmak ve şehir sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltmek  ve karar alma süreçlerinin hızlandırılması hedeflemektedir.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Büyük Veri projesi ile kentsel alanlarda toplanan büyük miktardaki veriyi kullanarak daha etkili ve sürdürülebilir bir yönetim modeli oluşturmayı, verinin paylaşımını ve yönetimini geliştiren politikalar aracılığıyla değerinin artırılmasının sağlayarak, büyük veri ekosisteminde idareler arası koordinasyonun geliştirilmesini ve güçlendirilmesine olanak sağlayacaktır.
 
Veri Kalitesi ve Temizliği: Toplanan verilerde eksik veya hatalı değerler olacaktır. Veri temizleme ve düzenleme adımları tarafımızca planlanarak veri kalitesi ve niteliğinin artırılması sağlanacaktır.
 
Veri Depolama ve Yönetimi: Toplanan verilerin düzenleme çalışmaları bittikten sonra nerede tutulacağı ve nasıl yönetileceği çalışmaları planlanacaktır.
 
Analiz Tekniklerini Belirleme: Verilerin niteliklerine göre istatiksel analiz, veri madenciliği, makine öğrenimi tekniklerinden hangilerinin kullanılacağı değerlendirilerek kurumumuzdaki, karar alma süreçleri hızlandırılacaktır.

Veri Görselleştirme: Elde edilen sonuçları anlamak ve iletmek için hangi tür görselleştirmelerin kullanılacağı planlanarak grafikler, tablolar ve görsel araçlarla verilerin etkin şekilde raporlanması sağlanacaktır. Böylece vatandaşların kullanım alışkanlıklarının belirlenmesinde altlık oluşturulacaktır.

Sonuçların Yorumlanması: Elde edilen sonuçların nasıl yorumlanacağı ve analizin iş hedefleriyle nasıl ilişkilendirileceği planlanarak vatandaşların kurumumuz tarafından aldıkları hizmetlerin ihtiyaçları ile örtüşüp örtüşmediğinin belirlenmesi sağlanacaktır.

Sürekli İyileştirme: Analiz sürecinin sonucuna göre gelecekteki çalışmaları daha iyi yapabilmek için süreçler sürekli olarak iyileştirilecektir.

Büyük Veri Projesinin Kurum Yararı:

• Hangi birimde hangi verinin ne kalitede bulunduğunun belirlenmesi,
• Veri tekrarının önüne geçilerek kaynakların verimli kullanılması,
• Karar alma süreçlerinin hızlandırılması,
• Karmaşık verilerin anlamlı hale getirilerek doğru tahminleme yönetimlerinin oluşturulması,
• Kurumun hizmet kapsamının ve verimliliğinin artırılması,
• İdareler arası koordinasyonun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi,
• Şehir planlaması ve altyapı geliştirme işlemlerinin doğru ve hızlı planlanmasının sağlanması,
• Su ve enerji kullanımının daha iyi izlenmesi ve yönetilmesinin sağlanması.

Büyük Veri Projesinin Vatandaş Yararı:

• Afetler veya acil durumlarda sevk ve idare işlemlerinin daha hızlı yönetiminin sağlanması,
• Trafik yönetimi ve ulaşım planlaması çalışmalarında trafik sorunlarına etkili çözümler sağlanması,
• Çevresel sorunların izlenmesi ve doğal kaynak kullanımının etkinliğinin artırılması.