Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası (AASSO)

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bünyesinde kurulan El Ele Müzik Senfoni Orkestrası, covid pandemisi döneminde klasik müzik sanatçılarına destek olmuş, aynı zamanda sanatçıların birbirine el verdiği orkestra, Cem Mansur, Rengim Gökmen, Hakan Şensoy, İbrahim Yazıcı, Nil Venditti, Tolga Taviş, Can Okan, Oğuzhan Balcı gibi şeflerle çalışmıştır. El Ele Müzik Senfoni Orkestrası, 2021 yılı başlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanan dijital konserlerinin ardından AASSM salonlarında seyircili konserler vermeye başladı.

2022 yılında Orkestra, Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası adını alarak ilk konserini 23 Nisan günü İbrahim Yazıcı yönetiminde Çocuklara Armağan “Dâhi Mozart Aksi Beethoven” konseri ile gerçekleştirdi. Her ay konserlerine farklı bir programla devam eden AASSO, 2022 yılı Haziran ayında İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nin açılış konserini, Eylül ayında Bergama Oratoryosu'nun Dünya Prömiyerini gerçekleştirdi.

AASSO 2023 yılında da özel günlerde hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik konserlerinde birçok şef ve solisti Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sahnesinde ağırladı. 2024 yılında da Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası farklı projelerle, birbirinden değerli şef ve solistler eşliğinde, farklı repertuvarlarla sanatseverlerle buluşacak.