Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Ağustos

Hilal Aktarma İstasyonu Pazar günü açılıyor

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Halkapınar’dan sonra İzmir Metro ile ikinci kesişme noktası olan Hilal Aktarma İstasyonu, 4 Ağustos Pazar günü açılacak. Hilal Aktarma İstasyonu ile eş zamanlı olarak Alsancak İstasyonu da yeniden hizmete girecek.

Cumaovası yönünden gelen İZBAN yolcularının, İzmir Metro’yu kullanarak Konak istikametine gitmesini önemli ölçüde kolaylaştıracak istasyon sayesinde Şirinyer-Konak arasındaki tren yolculuğu süresi yaklaşık 9 dakikaya inecek. İzmir Metrosu ile Konak tarafından gelen yolcular da yine Hilal’de aktarma yaparak güney yönüne ulaşımda çok önemli bir zaman avantajı elde edecekler.

Hilal Aktarma İstasyonu’nun işletmeye alınmasıyla birlikte, Cumaovası yönünden gelen yolcuların Alsancak ve Halkapınar’a gitmeden Hilal’de aktarma yapmaları, bir yandan yolculara önemli bir zaman kazandırırken, Halkapınar’da yoğunluğun da azalmasını sağlayacak. Hilal Aktarma İstasyonu, kritik lokasyonu sayesinde, yolcuların İzmir Fuarı, Kahramanlar, Askerlik Şubesi, Hilal Mahallesi ve Yenişehir’e de yürüyerek ulaşmalarını kolaylaştıracak.

HALKAPINAR’DA İKİNCİ REVİZYON
Hilal Aktarma İstasyonu’nun devreye girmesinin hemen ardından Halkapınar’da ikinci büyük revizyon başlayacak. İlk etapta, güney köprüsünün genişliğini 1,80 metreden 7 metreye çıkararak, yolcuların İzmir Metrosu ve otobüs aktarmasını kolaylaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, güneydeki mevcut aktarma köprüsünü de genişletme çalışmalarına başlayacak. 2,60 metre enindeki mevcut köprü, 6 metreye kadar genişletilerek, üzeri kapalı ve 6 adet yürüyen merdivenli dev bir köprü haline getirilecek. Böylelikle Halkapınar’da İZBAN ile İzmir Metrosu arasında çok daha hızlı ve verimli bir aktarma sağlanacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber