Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Haziran

Akdeniz’in “altın” adamları

TÜMÜ PAYLAŞ

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda grekoromen güreş kategorisinde ülkemizi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları Emrah Kuş ve Mevlüt Arık, sıkletlerinde altın madalyaya ulaşarak, hem ülkemize hem de İzmir’e büyük gurur yaşattılar.

17. Akdeniz Oyunları’nda grekoromen güreş müsabakalarına İzmirli sporcular damgasını vurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden milli takıma seçilen iki güreşçimiz de oyunlarda altın madalyaya ulaşarak, ülkemize büyük gurur yaşattı. 60 kilogramda Mevlüt Arık ve 74 kilogramda Emrah Kuş, bu başarılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır güreş sporuna yaptığı yatırımları karşılıksız bırakmadı.

CNR Mersin Yenişehir Fuar Alanı C holünde yapılan final müsabakasında 74 kilogram sporcumuz Emrah kuş, Hırvat rakibi Neven Zugaj’ı 2-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
60 kilogram sporcumuz Mevlüt Arık ise Fransız rakibi Tarım Belmadani'nın sakatlığından dolayı maça çıkmaması nedeniyle müsabaka yapmadan birincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı. Bu sonuçla birlikte Türkiye, grekoromen güreş kategorisinde oyunları 7 altın madalya ile tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında spor yaşamını sürdüren güreşçilerimizden Emrah Kuş, çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Özellikle Türkiye’de böyle bir başarı almam beni mutlu etti. Çok gururluyum. İnşallah bundan sonraki hedefim olimpiyatlar” dedi.

Diğer sporcumuz Mevlüt Arık ise “Bu şampiyonluğu çok istiyordum. Böyle bir başarıya çok ihtiyacım vardı. İnşallah bu madalya beni tetikler ve dünya şampiyonu olurum” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber