İzmir’de rüya gibi bir geceydi

İzmirliler Hıdrellezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği renkli etkinliklerle kutladı. Binlerce kişinin katıldığı Roman Ateşi Festivali’nde dünyaca ünlü klarnet ustası İvo Papazov sahne alırken, gökyüzüne bırakılan ışıklı balonlarla İzmir, rüya gibi bir gece yaşadı.

Baharın müjdecisi Hıdrellez, İzmir’de yine büyük bir coşkuyla kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği Roman Ateşi Festivali, meydanı dolduran İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Baharın, gençleşmenin ve yenileşmenin başladığı gün olarak kabul edilen Hıdrellez kutlaması kapsamında, Balkanlar’ın meşhur virtüözü Ivo Papazov sahne aldı. Dünyaca ünlü sanatçının muhteşem performansı izleyicileri coştururken, gökyüzüne bırakılan binlerce ışıklı balon, İzmir semalarını ateşböcekleri gibi aydınlattı. İzmirliler de bu coşkuya hazırladıkları dilek fenerlerini gökyüzüne salarak eşlik etti.