Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Şubat

Bu fuar göz kamaştırıyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Kuyumculuk sektörünün ülkedeki en önemli temsilcilerinin katıldığı Jewex 2011 (Altın, Alyans, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı) törenle açıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin hizmet sektörü şemsiyesi altında ve turizm alanında gelişeceğine inandıklarını, bu düşünceden hareketle fuarcılık ve kongreciliğin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.
Gaziemir’de planlanan yeni fuar alanı için Nisan ayında ihale ilanına çıkacaklarını yineleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, proje hakkındaki bazı noktaların yeteri kadar anlaşılamadığını, bu nedenle farklı yorumlar yapıldığını vurguladı. Başkan Kocaoğlu, birçok önemli isim tarafından yeni fuar alanında kongre merkezi ve otel bulunması yönünde öneriler dile getirildiğini hatırlatarak şunları kaydetti:
“330 dönüm alanda yapılacak yeni fuar alanı 110 bin m² olacak. 13 bin m² sergi salonu ve bir o kadar da sosyal tesisle birlikte 40 m. Yüksekliğinde simge bir kule yapılacak. Arazi içinde istenildiği büyüklükte kongre merkezi ve istenildiği büyüklükte otel alanı var. Bütün düşünülenler bu konsept içinde zaten mevcut.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni fuar alanının açılmasıyla boşalacak Kültürpark alanı içindeki hollerin restore edileceğini belirterek, tüketiciye yönelik bazı fuarların burada yapılmaya devam edeceğini, 2 ayrı salon barındıran toplam 15-20 bin kapasiteli kongre merkezini de yine burada inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Kongre merkezini Kültürpark yerine Gaziemir’deki yeni fuar alanında da inşa edebileceklerini, bu konuda kamuoyunun tepkilerine saygılı olduklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, Kültürpark tercihlerinin altında kent merkezindeki hareketliliği kaybetmemek ve buradaki esnafı sıkıntıya sokmamak gibi kaygılar yattığını söyledi. Bu konudaki her türlü öneri ve düşünceyi de saygıyla dinleyerek değerlendireceklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, son kararın şekillenmesinde kent kamuoyunun etkili olacağını dile getirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılıkta İstanbul ya da başka bir kentle değil, kendileriyle yarışmaları gerektiğini belirterek, “365 gün kongre yapmak hedefine ulaşmak zorundayız” dedi.
Konuşmaların ardından İzmir Vali Yardımcıları Ardahan Totuk ve Nevzat Ergün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun birlikte açılış kurdelesini kesmesiyle birlikte Jewex 2011 ziyarete açıldı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber