Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Haziran

“SERTİFİKALI” OLACAKLAR

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde çalışan 120 sekreter, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ‘Tıbbi Sekreterlik’ kursu alıyor. İzmir’in sayılı sağlık kurumları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, gerek teknik donanım gerekse her kademedeki çalışanlarının tecrübesiyle, sağlık alanında bir marka olmaya devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, hastanede görev yapan 120 sekretere ‘Tıbbi Sekreterlik’ kursu veriliyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Prof.Dr. Hülya Güven, Tıbbi Sekreterlik Kursu’nun amacının, kursa katılan sekreterleri, hasta ile hastane arasında tam bir köprü olarak yetiştirmek olduğunu belirtti. Güven, “Hastanemizin her alanda standartlarını yükseltmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Poliklinik kayıt sekreterliği, poliklinik iç sekreterliği ve servis sekreterliği alanlarında görev yapan toplam 120 sekreterimiz, kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika alacaklar. 35’er kişilik gruplar halinde verilen kursu başarıyla tamamlayan sekreterler, hasta kabul ve dosya işlemlerini yaparak tıbbi, idari ve istatistiki dökümanları daha etkin biçimde hazırlayacak ve hastalarımızı muayeneye hazırlayacaklar” dedi.


Tıbbi Sekreterlik Kursu’nda hasta ve insan ilişkileri, iletişim, tıbbi terminoloji, hastalıkların ve sağlık problemlerinin uluslararası sınıflama standartı (ICD 10) ve arşivleme gibi konularda ders alacaklar. Haftanın beş günü verilecek olan kurslar, toplam 80 saat sürecek.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber