KENT EKMEK “YOK SATIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara kaliteli ve ucuz ekmek sunmak için kurulan Kent Ekmek’in ürettiği ekmekler büyük ilgi görüyor. Ekmeklerin yoğun talep görmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi, büfe sayısını artırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki ekmek fiyatlarını dengelemek ve kaliteyi artırmak amacıyla kurulan Kent Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmekler, vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Çiğli’deki Kent Ekmek Fabrikası’nda dar gelirli vatandaşlara yönelik ekmek üretimini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı yerlerine kurduğu büfelerde satışa sunduğu ekmekler, adeta yok satıyor.

Günlük 140 – 150 bin ekmek üretim kapasitesine sahip olan fabrikada üretilen ortalama 30 bin ekmek, hergün vatandaşlar tarafından adeta kapışılıyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 19 noktada açılan büfe sayısını 26’ya çıkardı. Yeni büfe alanları konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Büyükşehir yetkilileri, önümüzdeki haftalarda satış noktalarının daha da artırılacağını söyledi.

İzmir’in 26 farklı noktasında kurulan büfelerde 40 kuruştan satılan 350 gr. ağırlığındaki ekmekler, ekonomik sıkıntı içindeki vatandaşları rahatlattı. Bir büfe ortalama 1.154 adet ekmek satışı yaparken, bir haftalık sürede yapılan satış toplamı yaklaşık olarak 210.028 adeti buldu. Kent Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ekmeğin gramajının fazla olmasının doyurucu etkisini artırdığını ve fiyatından dolayı da eskisine göre daha avantajlı olarak ekmek tükettiklerini söylediler.

26 yerde satılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek satış büfeleri sabah 07:00’den 16:00’ya kadar hizmet veriyor. Hijyeni sağlamak için eldivenlerle çalışan görevlilerin bulunduğu büfelerde, ekmek poşetlerle satılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Satış Büfeleri’nin bulunduğu adresler şöyle:

• Türkeli Caddesi İZBETON Satış İstasyonu yanı Erzene / Bornova
  • Rafet Paşa Çamdibi Park İçi Bornova
  • Tuna Mahallesi 5636/1 Sokak Park içi Bornova
  • Zafer Mahallesi Yener Caddesi Altındağ / Bornova
  • 4315 okak Çamkule Muhtarlık önü Konak
  • Adem Yavuz Caddesi Boğaziçi Gültepe/ Konak

• Şemikler 6275/1 Sokak TEGEV yanı Şemikler / Karşıyaka
  • Cumhuriyet Mahallesi 6653 Sokak ESHOT Otobüs son durağı Karşıyaka
  • Küçükada Mahallesi 2223/2 Sokak No:14 Sağlık Ocağı yanı Küçükada Gürçeşme / Konak
  • Uğur Mumcu Mahallesi 8790/5 Sokak No:20 Harmandalı / Çiğli
  • Güzeltepe 8171 Sokak Eski Sağlık Ocağı yanı Güzeltepe/ Çiğli