Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Şubat

İZMİR RUHU “ZEYBEKLE” GÜÇLENECEK

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halk Oyunları Kursları açarak çocuklara ve gençlere zeybek oynatacak. Hedef, farklı kentlerden gelen ailelere “İzmirlilik bilinci” kazandırabilmek. Halk Oyunları Federasyonu kurulmasının ardından folklor kursu açma imkanı yakalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, “Halk oyunları kursu” başlatıyor. İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik kurslarda, İzmir zeybeği ve Ege zeybeği eğitimi verilecek. 22 Şubat 2009 Pazar günü İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılacak bir gösteriyle açılacak olan kurslarda, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nden uzmanlar ders verecek.


Özellikle farklı kentlerden çeşitli nedenlerden dolayı İzmir’e taşınmış ailelere yönelik olarak düzenlenen kurslar, halk oyunlarıyla “İzmirlilik bilinci” kazandırmayı hedefliyor. Kurslar, Bornova – Evka Spor Salonu, Buca – Hasanağa Bahçesi ve Kültürpark’ta Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenecek. Kurslardan aylık 5.- TL sembolik ücret alınacak. Bu ücreti ödeyemeyecek durumda olanlar ise kurslara ücretsiz katılabilecek. Ayrıca okullardan gelen talepler değerlendirilerek okulların spor salonlarında da öğrencilere zeybek dersi verilebilecek.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber