Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Aralık

ONLAR “TALİHLİ” İŞSİZ

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 120 “kayıtlı işsizi” yaşlı ve hasta bakımı ile çocuk bakımı branşlarında meslek sahibi yapabilmek için İŞKUR’la işbirliğine gitti. Eğitim masrafları ile yemekleri karşılanan kursiyerlere günde 12’şer YTL de yol harçlığı ödenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle 120 kişiyi meslek sahibi yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi aracılığıyla “Yaşlı ve Hasta Bakımı” ile “Çocuk Bakımı” konularında mesleki eğitim verilmeye başlandı. Kurslar 26 Mayıs 2009’da son bulacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, artan işsizlik, göç ve bunlara bağlı olarak gelişen yoksulluğun, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerin yol, su, altyapı, ulaşım gibi asli görevlerinin yanısıra, günün gelişen koşullarına göre yeni misyonlar da üstlendiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Sosyal belediyecilik politikasını ilke edinerek projelerimizi geliştiriyoruz. İzmirli hemşehrilerimizden çok büyük ilgi gören meslek edindirme ve beceri kurslarından sonra, şimdi de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ‘Yaşlı ve Hasta Bakımı’ ile ‘Çocuk Bakımı’ konularında eğiterek meslek sahibi olmalarını temin edeceğiz. İşsiz hemşehrilerimizi meslek sahibi yaparak, istihdam konusunda çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz” dedi.


Kursu bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile birlikte ‘İşgücü Yetiştirme Belgesi’ verileceğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Hülya Güven ise konunun uzmanları tarafından verilecek eğitimlerin, 2’şer aylık dönemler halinde 3 grup olarak gerçekleştirileceğini ve kursta, teorik bilgilerin yanısıra pratik eğitim de verileceğini açıkladı.


Katılım için “kayıtlı işsiz” olmak gerekiyor
Büyükşehir Belediyesi’nin İŞKUR ortaklığıyla başlattığı “Yaşlı ve Hasta Bakımı” kursunu alabilmek için Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 25-45 yaş arasında ve en az ilkokul mezunu olmak şartları aranırken, “Çocuk Bakımı” kursundan faydalanabilmek için ise 20-40 yaş arasında en az lise ve dengi okul mezunu “kayıtlı işsiz” olma şartı isteniyor. Kursiyerlerin kitap-kırtasiye gibi eğitim masrafları ile yemekleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, İŞKUR tarafından günde 12’şer YTL yol harçlığı ödenecek.



Kursiyerler umutlu

Filiz Altın (41)

Daha önce 10 yıl süreyle hasta bakıcılığı yaptım ancak şu anda işsizim. Kurs sonunda alacağım sertifikanın bana yeni kapılar açmasını umuyorum. Kursu tamamlayıp daha donanımlı ve bilinçli olup, kolay iş bulmayı amaçlıyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne bize bu imkanı yarattığı için çok teşekkür ediyoruz.

Celal Arslan (35):
Ben geçici işlerde çalışıyorum ama kalıcı ve devamlı bir iş bulmak istiyorum. Üniversite mezunuyum ve bu kursu bitirince farklı iş imkanları bulacağımı düşünüyorum. Eşrefpaşa Hastanesi’ne bu imkanı verdiği için teşekkür ederiz.

Murat Arduç (37):
Bir gün hepimiz yaşlı olacağız. Benim bu mesleğe yönelmemdeki en büyük sebep bu düşüncem. İşsizim ve bu kurs bitince hayırlı bir iş bulursam çok sevinirim.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber