Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Ocak

İNKILAP KARAYOLU ALT GEÇİDİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

TÜMÜ PAYLAŞ

Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi çerçevesinde alt ve üst geçit açılışlarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi; Sarnıç, Gediz, Kemer ve Adliye’den sonra Buca ile Karabağlar’ı birbirine bağlayacak İnkılap Karayolu Alt Geçidi’ndeki çalışmaları da bitirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında inşa etmekte olduğu 17 karayolu alt-üst geçidi birer birer trafiğe açılıyor. Sarnıç Karayolu Üst Geçidi, Gediz ve Kemer karayolu alt geçitleri ile Adliye Karayolu Üst Geçidi’nden sonra, şimdi sıra Buca ile Karabağlar’ı birbirine bağlayacak İnkılap Karayolu Alt Geçidi’ne geldi.

Yapım çalışmalara son aşamada olan İnkılap Karayolu Alt Geçidi ve İstasyonu için geriye sayım başladı. 700/1 Sokak ile 649/17 sokakları birbirine bağlayan, hafif raylı sistem hattı ile Aydın Hatboyu Caddesi’nin altından geçen alt geçit sayesinde Buca ilçesi ile Karabağlar birbirine bağlanmış olacak. Yıllarca birçok ölümlü ve yaralamalı trafik kazası olan, çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği İnkılap hemzemin geçidinin yerinde, güvenli ve gidiş-geliş çift şeritli alt geçit hizmet verecek. İrfan Nadir İlköğretim Okulu önündeki karayolu alt geçidi sayesinde, bu bölgedeki tren-araç-yaya kazaları da tarihe karışacak.

Amaç kesintisiz ulaşım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin toplam 8 etabının tümünde imalat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Proje kapsamında 17 adet karayolu alt-üst geçidi inşa edilerek, hemzemin geçitlerin ortadan kalkacağına dikkati çeken Başkan Kocaoğlu, “Karayolu alt ve üst geçitleri sayesinde hem hafif raylı sistem araçları hızlı ve kesintisiz ulaşım sağlayacak hem de karayolu araç trafiği kesintisiz ve
güvenli hale gelecek
” dedi.

Gerçekleştirmekte oldukları yatırımlar ile İzmir toplu ulaşımını konforlu ve çağdaş bir düzeye çıkaracaklarını hem de karayolu trafiğini rahatlatacaklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Anadolu Caddesi ile Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde inşa etmekte olduğumuz katlı geçitlerimizi de trafiğe açtığımızda, İzmir’in kuzey-güney aksında hem kesintisiz raylı sistem hem de karayolu ulaşımı sağlanmış olacak” diye konuştu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber