Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Ocak

BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ

TÜMÜ PAYLAŞ

Soğuk kış günlerinde evsizlere sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık durumu bozuk olanları Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi ettikten sonra Güçsüzler Evi’ne yerleştiriyor. 64 yaşındaki Halil Göçmen ile 37 yaşındaki Cengiz Sözüer, Büyükşehir’in himaye ettiği evsizlerden sadece ikisi… İzmir Büyükşehir Belediyesi, son günlerde İzmir’i de etkisi altına alan soğuk hava dalgasının özellikle sokakta yaşayan vatandaşları olumsuz etkilememesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu alandaki etkinliğini artırabilmek amacıyla İzmir Valiliği, ilçe kaymakamlıkları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi, evsiz ve kimsesiz vatandaşlara şefkat elini uzatırken, Eşrefpaşa Hastanesi’nin tüm olanaklarını da bu iş için seferber etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede son olarak, sokakta yaşayan ve sağlık durumu bozuk 3 kimsesiz vatandaşı yeniden yaşama döndürdü. Beslenme yetersizliği, yanık, psikoz bulguları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne yatırılan kimsesizler, gerekli müdahaleleri yapılarak sağlıklarına kavuşturuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlilerinin bir an olsun yalnız bırakmadığı kimsesizler, soğuk kış günlerinde sokakta verdikleri yaşam savaşından sonra, gördükleri bu sıcak ilgiden oldukça memnun kaldı.

Sıcak yatak, sıcak yemek

Karakollar aracılığıyla kimlik tespiti yapılan 18 – 60 yaş arası kimsesiz erkekler, tutanakla İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından teslim alınıyor. Eşrefpaşa Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen, tedavisi yapılan kimsesizler, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’ne götürülerek başta sıcak bir yatak ile sıcak ve düzenli yemek olmak üzere, tüm temel gereksinimlerini karşılayabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin şefkatli yuvasında, sıcak bir ev rahatlığında, temiz yataklarda günlerini geçiren kimsesiz vatandaşlar, böylece soğuk kış gecelerinde ölüme terk edilmekten kurtuluyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde, yardımcı personel dışında bir psikolog ve bir hemşire sürekli hizmet veriyor. Halen 27 kişinin barındığı Güçsüzler Evi’nden yıl içinde ortalama 300 kişi yararlanıyor.

Kadın ve 60 yaş üzeri evsizler ile ruh sağlığı bozuk, alkol ve madde kullanım alışkanlığı ve bulaşıcı hastalığı olan vatandaşlar ise İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bildiriliyor. Belediyeye gelen ihbarları İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı alıyor. Daire Başkanlığı bünyesinde, aralarında bir sosyoloğun da bulunduğu 4 kişilik ekip, kimsesizlere tedavi barınma, farklı kurumlara yönlendirme gibi konularda yardımcı oluyor.

 
Beslenme yetersizliği nedeniyle yürümekte bile zorlanan 64 yaşındaki Halil Göçmen, 1 haftalık tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Eşrefpaşa Hastanesi doktor ve hemşirelerinin sıcak ilgisinden oldukça mutlu olan Göçmen, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı bir huzurevine yerleştirilecek.


37 yaşındaki Cengiz Sözüer 2. derecede yanık teşhisi ile hastaneye yatırıldı. 3 haftalık tedavinin ardından sağlığına kavuşan Sözüer’in tedavi sonrasındaki barınma ihtiyacını da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber