Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Kasım

BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

TÜMÜ PAYLAŞ

Üniversite öğrencilerine aylık 100 YTL burs veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni döneme modern burs bürosu ile giriyor. Başlatılan randevulu sistemle öğrenciler işlemlerini rahatlıkla yapabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maddi imkanları yeterli olmayan üniversite öğrencilerine verdiği Ahmet Piriştina Eğitim Yardım Sandığı bursu için 2007–2008 öğretim yılı başvuruları başladı. Başvurular, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin www.izmir.bel.tr adresli sitesinde yer alan web sayfasından yapılıyor ve şahsi başvurular kabul edilmiyor. 14 Aralık’a kadar sürecek başvuruların ardından, evrakların teslimi ise sıra beklemeyi önlemek için randevu usulüyle gerçekleştirilecek.

2004-2005 öğretim yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından merhum Başkan Ahmet Piriştina anısına verilmeye başlanan aylık 100 YTL değerindeki eğitim bursu için yeni dönem başvuruları tamamen internet ortamında yapılacak. Burs için başvurmak isteyen öğrenciler, www.izmir.bel.tr adresinde yer alan burs başvuruları ilgili linke tıklayarak, buradaki formu dolduracak. 14 Aralık’ta son bulacak başvuruların ardından, değerlendirme yapılarak, uygun kriterleri taşıdığı belirlenen öğrenciler, yine aynı adresten ilan edilecek. İlanda her aday için belirlenen randevu günü de yer alacak. Açıklanan günde Burs Bürosu’na gelecek adaylar, buradaki elektronik cihazdan sıra numarası alacak. Böylece yığılmaların ve uzun süre beklenmesinin önüne geçilerek öğrencilerin işlemlerini rahat bir ortamda yapmaları sağlanmış olacak.

Modern Burs Bürosu

Geçtiğimiz yıllarda beklenenin çok üzerinde başvuru olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi burs kayıt sistemini tamamen yeniledi. Milli Kütüphane Caddesi No:10/1-A Konak adresinde oluşturulan büroda 11 personel sadece başvurularla ilgilenecek. Randevu sistemine geçilmesine karşın, günlük düzenlemeyi sağlamak için büroya elektronik sıralama cihazı yerleştirildi. Buradan sıra alan öğrencilerin dışarıda beklemelerini önlemek amacıyla da bir bekleme salonu oluşturuldu.

Başkan Kocaoğlu: “Her şey gençlerimiz için”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni dönemde öğrencilerin işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla önemli değişikler yapıldığını kaydederek, “Gençlerimizin öğrenim yaşamlarını kolaylaştırmak ve hem kendi hem de aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla vermeye başladığımız burstan geçtiğimiz yıl 15 binin üzerinde öğrenci kardeşimiz yararlandı. Burs alanların yanı sıra başvuruda bulunanların da sayısının giderek artması ve gençlerimize verdiğimiz değer nedeniyle yeni dönemde yeni bir düzenleme yaptık. Gençlerimiz için ayrı bir mekan oluşturduk. Başvuruların internet ortamında yapılması, evrak tesliminin ise randevu esasına dayanması sayesinde üniversiteli gençlerimiz daha sıcak bir ortamda işlemlerini gerçekleştirebilecekler” dedi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber