Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Temmuz

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ESHOT VE İZSU’DA MUTLU SON

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 1 Mart 2006 tarihinden bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, ilk kez çok kısa bir sürede ve sorun yaşanmadan mutlu sonla noktalanarak imzalandı. Sendika yöneticileri, emeğe gösterdiği saygıdan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na çiçek vererek teşekkür ettiler. Başkan Kocaoğlu, tüm çalışanlarla bir aile anlayışı içinde İzmirlilere hizmet etmek ve kenti kalkındırmak için çalıştıklarını söyledi. Sözleşme ile en düşük işçi maaşı 980 YTL’den 1.120 YTL’ye, en yüksek işçi maaşı ise 1.140 YTL’den 1.334 YTL’ye yükseldi. ESHOT şoförlerinin maaşları ise 1.250 YTL’den, 1.425 YTL’ye çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU’da çalışan toplam 2100 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, bugün (27 Temmuz 2006) Başkan Aziz Kocaoğlu ile sendika yöneticileri arasında imzalandı. Sözleşme ile çalışanların ücretlerine, yüzde 8.03 olan enflasyon oranının 6 puan üzerinde artış sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin tüm birimlerinde görev yapan çalışanlarla birlikte İzmir’e önemli yatırımlar yaparak daha iyi ve kaliteli hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç, ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır, Personel Daire Başkanı Hilmi Özen, Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube Başkanı Atilla Pasin, 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Karakaya ve işçiler katıldı.

Yıllık enflasyonun yüzde 8.03 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Çalışanlarımızın ekonomik sıkıntılardan bir ölçüde kurtarılabilmesi amacıyla enflasyonun üzerine yüzde 6 refah payı koyarak ücretlerinde yaklaşık yüzde 14 oranında iyileştirme yaptık. İmzaladığımız sözleşme ile örneğin kıdem zammında yüzde 40, yemek ücretlerinde yüzde 40.74, eğitim yardımında yüzde 25 ile yüzde 67 arasında iyileştirmeler gerçekleştirdik. Bu artışla emsal işleri yapan çalışanlara göre işçilerimiz daha uygun ücret alır duruma gelmişlerdir” dedi.

İZMİR KALKINDIRILACAK

Kentin sorunlarının çözümüne yönelik olarak stratejik plan hazırladıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, gündeme aldıkları proje ve yatırımlar ile kentin sorunlarını çözüp İzmir’i kalkındırmak istediklerini söyledi.

Yeni Büyükşehir Belediyesi yasası ile İzmir’in sınırlarının 5 kat arttığını hatırlatan Kocaoğlu, yeni bağlanan 38 belde, 10 ilçe ve 162 orman köyünün içme suyundan, atık sorununa ve yolların asfaltlanmasına kadar uzanan çeşitli sorunlarının çözümüne el attıklarını söyledi. Asfaltlama konusunda rekora koştuklarını, bazı ilçelerde arıtma tesisleri yapımına başladıklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Gediz’in kirlenmesinin önüne geçerek İzmir Körfezi’ni, Küçük Menderes’e kirlilik akışını önleyerek ise Pamucak’ı kurtaracağız” dedi.

Tahtalı Baraj Havzası’nda organik tarımı teşvik edip geliştirmeye yönelik proje hazırladıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yürüttükleri sosyal projelerle de her yaş ve kesimden İzmirli’ye destek olup hizmet sunduklarını anlattı.

İZSU’nun 61 şantiyesinde çalışmaların sürdüğünü, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın da aynı tempoda çalıştığını söyleyen Kocaoğlu, çalışanlara da seslenerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir kurum. Halka hizmet götürmede de en büyük kurum. Hep birlikte, gurur duyulacak çalışmalar yapmalı ve davranışlar sergilemeliyiz. El ele İzmir’i daha ileriye taşımalıyız” diye konuştu.

KISA SÜREDE İLK KEZ SONUÇLANDIRILDI

Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube Başkanı Atilla Pasin, Başkan Kocaoğlu’nun babacan bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, “Sayın Başkanımızın konuşmaları ile kendimizi bir aile gibi hissettik. Başkanımız, konuşmaları ve yaptığı çalışmalarla emeğe verdiği değeri gösterdi. İlk kez bu kadar kısa bir sürede diyalogla ve masada bir toplu iş sözleşmesi sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Pasinler, bağıtlanan sözleşme ile en düşük işçi ücreti yevmiyesinin 35.61 YTL’den , 44.64 YTL’ye yükseldiğini belirtti. Sözleşme ile en düşük işçi maaşının 980 YTL’den 1.120 YTL’ye, en yüksek işçi maaşının ise 1.140 YTL’den 1.334 YTL’ye yükseldiğini söyledi. Pasinler, hat şoförlerinin maaşının da 1.250 YTL’den, 1.425 YTL’ye çıktığını sözlerine ekledi.

Belediye İş Sendikası 1 ve 2 Nolu Şube Başkanları Zeynel Ersoy ile Süleyman Karakaya da toplu sözleşme görüşmelerinin çok kısa bir sürede sonuçlandırılmasından ve emeğe gösterdiği saygıdan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ettiler.

İZMİR FARKI

Belediye İş Sendikası 1. Nolu Şube Başkanlığı’ndan bir süre önce istifa eden Talat Özdemir de imza törenindeki konuşmasında, “Bunca yıllık sendikacıyım ve ilk kez bir toplu sözleşmenin bu kadar kısa sürede, hiçbir sorun yaşanmadan, çalışanlar sokağa dökülmeden sonuçlandırıldığına tanık oluyorum. Gerçeleştirilen ücret artışları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaşları, İstanbul, Adana, Erzurum ve İzmit gibi Büyükşehir Belediyelerindeki işçilerden daha yüksek oldu. Bu da, sosyal demokrat anlayışın belediyeciliğin İzmir’de ortaya koyduğu farktır” dedi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber