Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Mayıs

İZMİRLİLER SEVİMLİ DOSTLARA KUCAK AÇIYOR

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmirliler, çevre ve doğal yaşamın korunması konusunda ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Işıkkent Hayvan Barınağı’ndan geçtiğimiz yıl 388 tane yetişmiş veya yavru köpeğe evinin kapılarını açın vatandaşlarımız, bu yılın ilk üç ayında ise 123 köpeği sahiplenerek sıcak yuvaya kavuşturdu. İzmirliler, belediyenin www.izmir.bel.tr adresindeki internet sitesinde yayınlanan sevimli dostların fotoğraflarından da yararlanarak çok sayıda hayvanı sahiplendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin çevre ve doğal yaşamın korunması konusunda son derece duyarlı olduğuna dikkat çekerek, Işıkkent Hayvan Barınağı’ndan köpek alıp sahiplenen vatandaşlarımıza teşekkür etti. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair AB Sözleşmesi kapsamında 24 Haziran 2004 tarihinde çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu’nu büyük bir duyarlılık ve titizlikle uyguladıklarını belirterek, şunları söyledi:

İlçe belediyelerimiz tarafından sokaktan toplanıp barınağımıza getirilen hayvanların her türlü parazit ve hastalıkla ilgili bakımlarını yapıyoruz. Kısırlaştırma operasyonları uygulayıp, kuduz aşılarını yapıyoruz. Hayvanları kayıt altına alıp, kulaklarına da tüm bu işlemlerin yapıldığına dair küpe takarak yasa gereği yeniden toplandıkları doğal ortama bırakıyoruz. Biz, yasalarımız AB hukukuna uyumlu hale getirilmeden önce de bu çağdaş uygulamaları yaşama geçiriyorduk. Çünkü, insan yaşamı ve haklarına olduğu gibi, hayvanların yaşam hakkına da saygılı olmayı ilke edinmiş bir yerel yönetim anlayışımız var. Halk sağlığının korunmasına önem verirken, sokak hayvanlarının yaşam haklarını da göz ardı etmiyoruz. Barınağımızdan hayvan edinip sahiplenen İzmirlilerin aynı duyarlı yaklaşım içinde olmalarını görmek memnuniyet verici.

Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri de Işıkkent Hayvan Barınağı’nda her cinste ve yaşta köpek bulunduğunu belirterek, köpek almak isteyen vatandaşların, T.C. kimlik numarası ile nüfus cüzdanı fotokopisi veya ikametgah belgesinden biriyle birlikte barınağa şahsen başvurmaları gerektiğini söylediler. Yetkililer, hayvan sahiplenen vatandaşlarımızın mutlaka ilçe belediyesine kayıt yaptırmaları gerektiğini de hatırlattılar.

Amaçlarının sokaktaki hayvan sayısını azaltarak, hayvanların kayıt altına alınmasını sağlamak olduğunu belirten yetkililer şunları hatırlattı: “Sıcak bir yuva verdiğiniz köpeğiniz, sizin sadık bir dostunuz olacaktır. Yaşadığınız evin koşullarına göre hayvan seçimi yapın. Sahiplendiğiniz hayvanın aşılarını düzenli olarak yaptırarak, karne alın ve tüm bakım ve tedavileri için mutlaka veteriner hekime danışın.

Barınaktan pincher cinsi bir köpeği sahiplenen Alp Feridun Karmen ise, “Bu hayvanların da sevgiye ihtiyacı var. Daha önce de barınaktan iki köpek aldım ve onları arkadaşlarıma vererek yuva sahibi yaptım. Sokaktan ev ortamına geldiklerinde sergiledikleri davranışlar onların da sıcak yuva aradıklarını gösteriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden çevremdeki hayvansever dostlarımı bilgilendiriyorum” dedi.

Hayvanseverlerin barınağa ulaşmak için 64 hat nolu Konak –Ayakkabıcılar Sitesi otobüslerini kullanabilecekleri belirtildi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber