Kasım

Büyükşehir davası 2 Şubat 2016’ya ertelendi

Büyükşehir davası 2 Şubat 2016’ya ertelendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 129 kişinin yargılandığı davada, Anayasa Mahkemesi’nden gelecek görüş yazısının beklenmesine ve bir sonraki duruşmanın 2 Şubat 2016’ya ertelenmesine karar verildi. 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen  duruşma sonrası açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzunca bir süredir duruşmaya geldiklerini ve bir an önce davanın sonuçlanmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Sayın Başbakanımız seçimin ardından yaptığı konuşmada demokrasiye, hukuka çok büyük vurgu yaptı. Biz o vurguların ışığında 1 Kasım’dan sonra ülkenin daha demokratik, daha ılımlı, uzlaşmacı bir ortama gireceğinin mesajlarını aldık. Dava süreci devam ediyor.  Anayasa Mahkemesi’nden gelecek görüş yazısını bekliyoruz.  129 arkadaşımızın buraya üç ayda bir gelmesinin gereksiz olduğunu düşünüyor, davanın biran önce sonuçlanmasını ve  adaletin tecelli etmesini bekliyoruz.  Üzerimizdeki bu yükten kurtulmak ve beratla sonuçlanan bir mahkemeyle aklanmak istiyoruz”.