Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Mayıs

Bergama’dan hodri meydan!

TÜMÜ PAYLAŞ

Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama’dan hodri meydan!
Bergama'da yapılan Futbol Akademi Altyapı tesislerinin açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeyi ve kendisini hedef alan tüm siyasilere 'hodri meydan" dedi. Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, başkanına, icraatına söyleyecek sözü olan kim varsa, çıkalım bir televizyonda canlı yayına, orada yüz yüze,  gözlerimizin içine bakarak konuşalım. Hemşerilerimiz de değerlendirsin." diye konuştu.

Bergama Belediyesi'nin, yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirdiği Bergama Belediyespor Futbol Akademi Tesisleri düzenlenen törenle kapılarını sporculara açtı. 9 bin 500 metrekarelik sentetik çim sahası ile “FİFA Star 2 Uygunluk Belgesi”ne sahip tesislerin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilçe kaymakamı Uğur Kolsuz, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Bergamalı sporcular birlikte gerçekleştirdi. Tesisteki ilk karşılaşmanın başlama vuruşunu da Başkan Aziz Kocaoğlu yaptı.

Sükutu hayale uğrayacaklar

750 seyirci kapasiteli tesisin ilçenin gençleri ve çocuklarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, yaşanan seçim sürecinden mümkün olduğu kadar uzak durmak, hizmet ve yatırımlara odaklanmak istediğini söyledi. Genel seçimde genel siyasetin konuşulması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: "İzmir Büyükşehir Belediyesi kimden gelirse gelsin, haklı eleştirileri alır, gereğini yapar. Ama genel siyasete malzeme yapmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alanları İzmirli sükutu hayale uğratacaktır. 11 yıldır bu kente ayağını basan hiçbir vatandaşın, 4 milyon 100 bin İzmirli'nin aleyhinde karar almadık. Ahlakı ve bilimi rehber alarak, evrensel ahlak kurallarından ve evrensel hukuk kurallarından ayrılmadan, 11 yıldır sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak bir belediyecilik yapıyoruz."

Dünyada itibar, Türkiye'de yargı 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarının dünya çapında takdir topladığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Uluslararası kuruluşlardan aldığımız kredi notu değerlendirmelerimiz, 2011 yılında dünyada en hızlı büyüyen 4., 2014 yılında ise 2. kent olmamız, 2011 yılında dünyada ayın belediye başkanı seçilmemiz, 2014 yılında Avrupa Birliği'nden şeref plaketi almamız ve yine 2014 yılında dünyada ilk 10'a giren başarılı belediye başkanı olmamız. Dışarıdaki itibarımız işte bu. İçerideki itibarımız ise 397 yılla yargılanmak" diye konuştu.

Canlı yayında karşıma çıkın
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli siyasiler tarafından basın yoluyla sürekli hedef alındığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Konumu, durumu ne olursa, siyasi duruşu ne olursa olsun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, başkanına, icraatına söyleyecek sözü olan varsa, çıkalım bir televizyonda canlı yayına, yeni bakan, eski bakan, milletvekili, belediye başkanı kim var ise çıkalım, orada yüz yüze, gözlerimizin içine bakarak konuşalım. Hemşerilerimiz de değerlendirsin. Bu Bergama'dan tüm siyasilere açık çağrıdır" dedi.

İZBAN Bergama'ya gelecek!
Bergama'daki kültür merkezi, otopark gibi projeleri, ören yerlerindeki binaların restorasyonunu desteklemeye, Bakırçay'a hizmet vermeye devam edeceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'ın ilçeye ulaşması konusunda da şunları kaydetti: "Bu konu üzerinde mutabık kalınmış, İZBAN genel protokolü içinde her bakanın, siyasinin Selçuk'tan Bergama'ya diye nutuk attığı bir projedir. Bu hattın projeleri yapılmış, yol güzergahı belirlenmiştir. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen bütün istasyon, alt üst geçitleri yapmaya, ihaleye çıkmaya hazırız. Sonra bir kara haber geldi. 'Efendim Çandarlı Limanı'na kadar gelecek'. Oraya zaten demiryolu gelecekti. Çandarlı Bergama arası niye yatırım programından çıkarıldı? Bunun takipçisi olacağız. Bundan taviz vermek yok. İnsanlık tarihinin en önemli yerleşkelerinden Bergama ile Efes, demiryolu ile birleşecektir. Bunun önünü kimse kesemez. Kesen de İzmirli hemşerilerimizden gereken cevabı alır."

Taş ocağı kurulmayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama adına önem taşıyan bir diğer konunun da ilçede kuracakları bölge şantiyesi olduğunu belirterek, bu konuda yaratılan polemikleri yanıtladı. Çevre konusunda son derece duyarlı olduklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: "Bergama otogarı arkasında 170 dönüm yer kamulaştırıyoruz. Burada bölge şantiyemizi kuracağız. Biz şantiyelerimizde iş makinelerimizi, kamyonlarımızı, kar araçlarımızı, parke taşlarımızı depoluyoruz. Burada bir de parke üretim tesisi ve asfalt santralı kuracağız. Belkahve'den buraya asfalt getirip bundan verim almak mümkün değil. Yıllardır 4 cm ile 6 cm büyüklüğündeki taşları alıp asfalt makinesi içinde tamamen kapalı sistemle asfalt olarak kamyonlara boşaltıp bu işi yapıyoruz. Burada taş ocağı açılmayacak. Çevreye zarar verilmeyecek. Verilecek olsa zaten ona göre yer seçeriz. Bu bölgede böyle bir propaganda varmış, onun da teminatı veriyorum."
Başkan Aziz Kocaoğlu, şantiyenin geriye kalan 90 dönümlük bölümünde ise soğuk hava deposu, işleme tesisi, et entegre tesisi gibi, yerelde kalkınma adına işlev görecek bir tesis kurulacağını söyledi. 

Projelerimiz genel seçimin gündeminde

Yerelde kalkınma şiarı ile yola çıktıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Bizim 11 yıldır uyguladığımız yerelde kalkınma projeleri, 2015 yılı genel seçimlerinin gündemine oturdu. Siyasetçilerin gündemi yerel kalkınma, kırsal kalkınma üzerine oturdu. Yani bizim projelerimiz herkesin kılcal damarlarına kadar işlemiş. Ne güzel. Eğer herkes sözünde durursa Türkiye kalkınacak" dedi.

Toplu ulaşım mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçede toplu taşıma yapan kuruluşlara da bir mesaj gönderdi. Yaklaşık üç yıldır toplu taşıma kooperatifleri ile diyalog içinde olduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Biz eski metropol sınırları dışına çıkmayalım. Yeni bağlanan 19 ilçede kooperatifler çalışmasını sürdürsün dedik. Fakat 'Bakanlar Kurulu polisi, zabıtayı, engelliyi, orman koruma görevlisini, posta dağıtıcısını, 65 yaş üstünü bedava, öğrenciyi indirimli taşıyacaksın' diyor. Bunu özel sektörün uygulaması mümkün değil. O zaman aradaki bu farkı Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayalım dedik. Seçimden sonra bu çalışmaları sürdüreceğiz. 5 yıl içinde araç standardı, bizim koyduğumuz kartlı taşıma sistemi ve diğer koşullar sağlandığı an biz bütün sahadan çekiliriz. Yeter ki bu sistem kurulsun. Ama bu sistem kurulmazsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dağ köyündeki vatandaşı Bergama'ya indirecek ve 24 saat taşıyacak gücü vardır. Ama öncelikle bütün samimiyetimle bu sektörün yaşamını sürdürmesi bizim birinci isteğimizdir."

7 Haziran sonrası için temenni
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin 7 Haziran'dan itibaren 4 seneye yakın seçimsiz bir ortama gireceğini belirterek, şöyle devam etti:
"1,5 sene içinde 3 seçim geçirdik. Seçimler toplumu geriyor. Ekonomik ve siyasi ortam toplumu geriyor. Hepimizin dileği 7 Haziran'dan sonra bir dinginlik, bir toparlanma, barış ve sinerji gelsin. Hep beraber ayağa kalkalım, hep beraber kimseye muhtaç olmadan kalkınalım. Bu kalkınmanın da bölüşümünü adaletli yapalım. Devlet, sosyal devlet olmak zorundadır. Devlet çalışamayacak olana, yaşlısına engellisine bakmak zorundadır. Ama aslan gibi askerden gelmiş delikanlısına iş bulamayıp, sadaka gibi yardım vermek bize yakışmaz. Devlet soyut bir kavram değildir. Devlet kurumlarıyla vardır. Devlet güçlenecek. Hükümetler gelir geçer ama devlet payidar kalacaktır. Hepimiz ama hepimiz devleti korumak kollamak, yüceltmek durumundayız."

Gönenç: İZBAN'ı istiyoruz

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise yaptığı konuşmada, "Burası yalnızca Bergama Belediyespor'un özkaynak projesi için bir altyapı yatırımı değil, daha önemlisi burada Bergama'daki binlerce çocuğumuza spor yapma imkanı sağlayacağız. Buradan çıkan herkes belki birer futbolcu olmayacak ama sporun aslında insanları kaynaştıran bir organizasyon olduğu felsefesini yerleştirmeye çalışacağız. Tesisin yapılmasındaki katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Bergama Belediye Başkanı Gönenç, Bergama Kültür Merkezi konusunda tüm yasal prosedürlerin tamamlandığını da belirterek, projeyi Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle tamamlayacaklarını söyledi. ESHOT'un Bergama'ya başlattığı seferler nedeniyle de ilçe halkı adına teşekkürlerini dile getiren Gönenç, TCDD tarafından projelendirilen İZBAN hattı projesinin Bergama bölümünün devre dışı kalması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını, bu konudaki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.


FIFA belgeli tesis
Yapılan konuşmaların ardından Bergama'nın ve bölgenin ilk “FİFA Star 2” belgeli spor sahası olma özelliğini taşıyan, 750 seyirci kapasiteli tesis hizmete girdi. Projenin sözleşme bedelinin yüzde 70’ini oluşturan 1,5 milyon TL’lik kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber