Ocak

İlk mecliste komisyonlar oluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Mart yerel seçimleri ile oluşan yeni meclisin, ilk toplantısı 13 Nisan 2004 günü saygı duruşu ile başlayarak yapıldı. Piriştina’nın başkanlığında toplanan meclis üyeleri ihtisas komisyonlarının seçimini gerçekleştirdi. Mecliste grubu bulunan partiler, ağırlıkları oranında komisyonlara üye verdi. Tüm komisyon üyelikleri CHP, AKP ve SHP’li meclis üyelerinin oybirliği ile belirlendi.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, mecliste yaptığı konuşmada, İzmir’in yapısına uygun bir seçim sürecinin geride bırakıldığını belirterek, “Bundan sonra rozetlerimizi çıkardık. Tabii ki parti felsefelerimiz doğrultusunda fikirler üreteceğiz ama, İzmir için ortak akıl ile uzlaşı içinde, parti ayrımı gözetmeksizin hizmet üretip çalışacağız. Asıl amacımız, İzmir’i geliştirmektir. Siyasetin amacı ve esas hedefi de halka hizmettir” dedi. Tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin katılımları sonucu İzmir’in vizyonunun “Turizm-ticaret-fuarlar ve kongreler kenti” olarak belirlendiğini hatırlatan Piriştina, bu ortak vizyon hedefine ulaşma doğrultusunda projeleri bir bir hayata geçireceklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Sırrı Aydoğan da, İzmir’in AB standartlarında bir kent haline gelmesi için  çalışacaklarını belirterek, “Bir efsane başkan ile birlikte çalışacağız. Her efsane başkanın arkasında da meclisi vardır. Tüm İzmirlilere, parti farkı gözetmeden hizmet vereceğiz” diye konuştu.
AKP Meclis Grup Sözcüsü Yusuf Kenan Çakar da Piriştina’nın geçmiş dönemde İzmir için değerli hizmetler verdiğini ifade edrek, “Grup olarak, salt muhalefet yapma anlayışı içinde olmayacağız. Doğru ve güzel projelere katkı koyacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üyeleri oybirliği ile belirlenen ihtisas komisyonları şu isimlerden oluştu:

BÜTÇE KOMİSYONU
Mevlüt Hepseven, Cumali Altuner, Gürkan Şenışık, Şükrü Parmaklı, Fahri Elmas, Saim Katırcıoğlu, Celal Yıldız, İrfan Eskin, Arif Çitlenbek, Fevzi Aydın, H. Rıza Evcim.

KESİN HESAP KOMİSYONU
Cumali Altuner, Gürkan Şenışık, Mevlüt Hepseven, Ebru Okay, Savaş Kapucu, Ahmet Çiftçi, H.Rıza Evcim, Necati Özcan, Mehmet Gültekin.

HUKUK KOMİSYONU
Fikret Kaner, Yusuf Ali Karaman, Savaş Akıncı, Erdoğan Kürüm, Ahmet Çiftçi, Mehmet Girgin, Fevzi Aydın.

BAYINDIRLIK KOMİSYONU
Ferudun Gülel, Sırrı Aydoğan, Salih Göçmen, Vezir Aslan, Murat Akdemir, S.Selim Gökdemir, Bilgin Erünal.

SAĞLIK KOMİSYONU
Mehmet İlkbahar, Erden Hasdemir, Sırrı Aydoğan, Ömer Peker, Funda Akdağ Avcı, Bektaş Gül, Bülent Delican.

ÇEVRE KOMİSYONU
Ömer Peker, Bektaş Gül, Kadir Yıldız, Bilgin Erünal, Erdoğan Kürüm, Haşim Ayten, Bülent Delican.

ESNAF KOMİSYONU
İsmail Kandemir, Ali Karayılan, Celal Yıldız, Savaş Akıncı, Nejat Yaylacıkoral, Süleyman Mutlu, Neşat Arslan.

ŞİRKETLER KOMİSYONU
Mevlüt Hepseven, Gürkan Şenışık, Savaş Kapucu, Saim Katırcıoğlu, Bilgin Erünal, Neşe Gürçay, Erol Kaya.

YEREL GÜNDEM 21
Ertuğrul Aksoydan, Erden Hasdemir, Ebru Okay, Celal Yıldız, Savaş Akıncı, A. Fatih Özfatura, M.Selim Yaşar.

SOSYAL HİZMETLER
Funda Akdağ Avcı, Ebru Okay, Vedat Kılıç, Erdoğan Kürüm, Haşim Ayten.

ESHOT ENCÜMENİ
Mevlüt Hepseven, Hamdi Yapıcı, İsmail Kandemir.

HAL ENCÜMENİ
Mustafa Ak, Nejat Yaylacıkoral, Adnan Alabay.

TOPLU ULAŞIM KOMİSYONU
Salih Göçmen, Ertuğrul Aksoydan, Adnan Alabay, Ali Karayılan, Ferudun Gülel, Mehmet Döğdü, Dursun Çetin.

KARDEŞ ŞEHİR KOMİSYONU
İsmail Kandemir, Cumali Altuner, Salih Göçmen, Vezir Arslan, Erden Hasdemir, A. Fatih Özfatura, Y. Kenan Çakar.