Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Ocak

Can Yücel'in ismi sokağa verildi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk şiirinin ustalarından Can Yücel’in ismini Alsancak’ta bir sokağa verdi. 5 yıl önce kaybettiğimiz ünlü şairin anısına 1452 sokakta bulunan Mico Cafe’de bir tören düzenlendi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Can Yücel’in Türk şiirinin yüzakı olduğunu söyledi. Can Yücel’in isminin yaşatılması gerektiğini belirten Piriştina, “Böyle büyük insanların isimlerinin sokaklara verilmesi, heykellerinin dikilmesi, isimlerini yaşatılması konusunda İzmirlilerin gereken desteği vereceğine inanıyorum. Can Yücel’in isminin bu sokağa verilmesi fikri Cenap Türksavaş’tan  çıkmıştır. Büyükşehir ve Konak Belediyeleri olarak üzerimize düşeni yaptık” dedi.

Can Yücel’in eşi Güler Yücel, eşinin İzmir’i ve İzmirlileri çok sevdiğini belirtti. Mico Cafe’de oturduğu zaman İzmirlilerin eşini çok sık ziyaret ettiğini ve sevgilerini gösterdiğini söyleyen Güler Yücel, "Kordon’da oturduğunda, bir gün buralar otopark olacak diye endişelenirdi. Keşke bugün yaşasaydı da Kordon’un bu güzel halini görseydi. Ne mutlu bize ki Ahmet Piriştina gibi bir başkanımız var" dedi.

Mico Cafe’nin sahibi, Can Yücel’in yakın arkadaşı Cenap Türksavaş ise ölümünden iki gün önce Yücel’e sokağa isminin verilmesi konusunu tartıştıklarını belirterek, Can bana (babamın ismini bile sokağa vermediler, benim ismimi mi bu sokağa verecekler?) demişti. Bu günleri görebilmesini arzu ederdim” diye konuştu.

Şair Ünal Ersözlü ise Can Yücel’in hayatı bir şiir gibi yaşadığını belirterek, “ Yücel, dostluğu, dürüstlüğü, sol değerleri ve başkaldırısı ile yaşayacaktır. Aziz Nesin’lerin, Can Yücel’lerin heykelleri dikilmeli.  Yalansız İzmir, gelecekteki güzel günler için gereken yanıtı verecektir” dedi.
Konuşmaların ardından, sokağın girişine “Can Yücel” isminin yazılı olduğu tabela asıldı.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber